В Україні відкрився новий соціально-театральний проєкт Theatre.love

На питання літературно-художнього журналу "Дніпро" про новий театральний проєкт відповідають його творці Катерина Левченко та Марія Москалець 
 
1) В чому суть театрального проєкту?

 

Theatre.love –  перший в Україні проєкт, який поєднує в собі зручний сервіс підбору вистав, спеціалізований інформаційний ресурс, а також платформу для новин театральної сфери. Це – соціальний проєкт, місія якого – розвиток та популяризація театрального мистецтва в Україні. 

 

Тож, що отримує людина під час користування ресурсом Theatre.love?

 

• Базу всіх театрів та вистав свого міста.

• Афіша вистав, що постійно оновлюється.

• Зручний сервіс підбору вистав за 19 ситуативними потребами.

• Можливість ставити оцінки до вистав.

• Спеціалізований інформаційний ресурс про новини театральної сфери.

 

2) Чому така назва?
 
З приводу назви, по-перше, чому theaTRE.love, а не theaTER? Насправді theaTER – це місце, де відбуваються постановки, а theaTRE – це різновид мистецтва. Theatre.love – за і про театральне мистецтво. По-друге, чому love - тут все просто, бо ми любимо театр.
 
3) З якими театрами співпрацюєте?

 

Наразі проєкт працює у 3 містах: Київ, Львів, Біла Церква. З Theatre.love співпрацює 126 театрів, серед них київські театри: театр імені Франка, театр на Подолі, Молодий театра, театр Золоті Ворота, театр на Лівому березі, театр Актора, Дикий театр, Чорний квадрат, львівський театр імені Заньковецької, Леся Курбаса, театр Лесі Українки тощо.

 

4) Мета цього проєкту?
 
Мета проєкту - зробити так, щоб ті люди, які не відвідують театр, почали відвідувати, а ті, хто відвідує рідко, почали відвідувати частіше. Ми прагнемо залучити молодь, та зробити похід у театр модним і сучасним. Наша задача - відкрити для споживачів світ театру, звільнити людей від стереотипів щодо театру, що це нудно / нецікаво / застаріло. Ми створюємо зручний сервіс пошуку вистав та інформації про театри, акторів та інших театральних діячів. Розповідаємо про прем'єри, події, публікуємо відгуки реальних глядачів та робимо процес вибору вистави та придбання квитка максимально простим і зручним.