Вистава "СТІНА" за п'єсою Любові Якимчук і Томаса Меттлера відбудеться на Камерній сцені Національного академічного театру імені Івана Франка

З нами, це значить — зі швейцарським режисером фізичного театру Томасом Меттлером та з українською поеткою і сценаристкою Любов'ю Якимчук, які на запрошення Національного академічного драматичного театру Франка створили цю незвичну виставу. Художниця-постановниця вистави — Катерина Маркуш.

Незвична вона передусім тим, що фізичний театр, яким займається танцюрист і режисер Томас Меттлер (до речі, учень знаменитого актора Марселя Марсо), майже не був представлений в Україні досі. Кілька років тому Меттлер робив кілька майстер-класів для акторів та власний проект під час Гоголь-фесту. А українська поетка і сценаристка Любов Якимчук, яку запросив для цієї роботи режисер, не вперше пише про війну, яку відчула на власній шкірі (згадати хоча б книгу «Абрикоси Донбасу»).

Отже, якщо вам подобаються хореографічні роботи, скажімо, Піни Бауш (фізичний театр), якщо любите театр абсурду і п'єси Семюела Бекета, якщо цінуєте гру з класикою та відсилання до Шекспіра, якщо поважаєте Курбаса та радієте мовним іграм й тонкій іронії, то ця п’єса для вас.