Триває Всеукраїнський конкурс книжкових інста-відгуків «Крец!»

 

Умови участі:

Навчаєшся у 8–11 класах? Тобі 14–17 років? Обери найцікавішого персонажа або персонажку, запость у себе в Інстаграм-профілі допис про нього або неї та долучайтеся великої спільноти читачів і читачок! Більше деталей – у гугл-формі.

 

Розкажи про персонажа або персонажку книги, які не виходять із твоєї голови, які точно реальні, бо занадто правдоподібні щоби бути вигаданими. Про персонажа, який тебе страшно бісить, або в якого ти закоханий. Який зробив тобі боляче. Про персонажа, яким ти хотів би бути. Якого поставиш на локскрін. Розкажи про персонажа, з яким ти знаєш весь фан-контент, і тобі все одно замало. Про персонажа, через якого ти засмучений, що не ти його придумав.

 

Відмічай на фото @navyvorit_teen_award та @bookinstitute.ua, не забувай про видавців і перекладачів — вони плідно працюють, щоби книжка з’явилася українською.

 

Із 1 до 13 квітня підліткове журі, яке складається з учасників премії «Навиворіт» і Майстерні історій обере 10 відгуків і запросить їхніх авторів і авторок із собою на Мистецький фестиваль «Ї» в Тернопіль із 7 до 9 травня. У рамках фестивалю Український інститут книги організує заходи для підлітків про критику й журналістику, сніданки з авторами та багато іншого! Учасники Майстерні історій та журі премії Навиворіт проведуть із усіма фіналістами й фіналістками три дні, щоби поговорити про улюблені книжки, життя, Всесвіт і все інше.

Поради щодо написання відгуків укладаються в шість пунктів:

 

Розкажи, чим цікаві герой або героїня книжки? У чому ви схожі або навпаки — разюче відрізняєтеся? Яка їхня історія? Зазнач у відгуку, будь ласка, автора, назву книжки, видавництво й переклад.

 

Цю ініціативу створили для того, щоби підліткова література в Україні ставала якіснішою, а видавці й автори зрозуміли, що підлітки — вимогливі читачі.

 

У профілі @navyvorit_teen_award є гугл-форма, заповнивши яку, ви стаєте частиною активних підліткових читачів і читачок України! Наснаги вам і нехай усе буде «Крец!».

 

Контактна особа: Павло Коробчук, pavlo.korobchuk@ubi.org.ua, 068 822 72 11

Джерело: ЧИТОМО (http://www.chytomo.com/tryvaie-vseukrainskyj-konkurs-knyzhkovykh-insta-vidhukiv-krets/)