У зв'язку з карантином в Україні видавництва втрачають мільйонні прибутки

За результатами опитування, неотримані видавництвами платежі за відвантажену продукцію (%, відповідно до звіту або плану платежів) складають 70%, непроведені відвантаження продукції – 68 %.

 

У зв’язку з карантином, видавці не змогли випустити 70% запланованих нових видань і були змушені відправити у відпустку за власний рахунок 58% працівників.

 

Також видавці не провели 56% розрахунків із контрагентами-постачальниками, що включають оренду, комунальні платежі, розрахунки з друкарнями, виконання додрукарських робіт, обслуговування техніки, постачання паперу тощо.

 

«Можна з упевненістю сказати, що до середини травня галузь «лежатиме» в повному розумінні цього слова, і повернути її до життя зможуть лише відтермінування сплати податку на прибуток і термінові кредити», – заявляє президент УАВК Олександр Афонін.

 

За отриманими даними, значна кількість малих видавництв вже сьогодні близька до повної ліквідації свого виробництва.

 

Опитування серед українських видавництв щодо втрат і збитків, зазнаних ними упродовж дії карантину за період з 12 березня до 20 квітня, було проведене Асоціацією видавців 20-21 квітня. У ньому взяли участь 60 найбільших видавництв. Повторне опитування відбудеться через місяць, у травні.

Джерело: http://www.chytomo.com/cherez-karantyn-ukrainski-vydavtsi-vtratyly-desiatky-miljoniv-opytuvannia-uavk/