В Арт-кафе "Living Room" відбудеться презентація роману В.Яковлева "Там де починається територія"

А про що ж ця книга?
Та чорт його зна! Детективно-трилерський сюжет робить стрімкі повороти, іронія і сексуальні алюзії автора перемежовуються з лаконічними філософськими сентенціями і домислами.
Ти тільки встигаєш до одного прочитання, сподіваєшся, що вже спіймав сюжетну нить, а автор тебе приголомшує черговою реставрацією, яка примушує наново поставитися до оригіналу.
Якби не відкараскувався жодний письменник на світі, що не слід ототожнювати головного героя і самого автора, та читач завжди підозрюватиме, що за головним персонажем ховаються як не свідомі, то точно підсвідомі бажання автора. І тут, звісно, автор потрапляє у пастку власного сексуального розбещення.
Олесь Доній, автор передмови до роману
Як до неї ставитися?
“Там, де починається територія” — живий постмодерністський твір. Так само, як марксизм з’являється у ХІХ столітті, а втілюється в реаліях ХХ, час реальності постмодернізму, сформульованого у ХХ віці, настає сьогодні. Хоча від самого поняття втомилися так, що навіть придумали йому зміну — метамодернізм. Але той ніц не додає до постмодерністських постулатів: відсутності вертикальної ієрархії, заперечення єдиної вірної ідеології та шляху, неможливості абсолютної правоти та передбачуваності. Сарказм, зверхність, тотальне висміювання, нігілізм, песимізм, героїзація девіацій — зовсім не обов’язкові ознаки постмодернізму, але прояви модерністського розуму, що зіткнувся із крахом великого модерністського проекту. Захисна реакція розчарування та переляку. Настає час правдивого постмодернізму, позбавленого демонізацій, героїзацій, єхидства та деконструкцій.
Костянтин Дорошенко, критик, куратор сучасного мистецтва
На території заходу обов’язково одягайте маску та не знімайте протягом усього часу. Пам’ятайте про необхідність зберігати безпечну відстань і використовувати антисептик