Рок-опера "Тарас Бульба" - онлайн презентація музики та лібрето

Знайомимо вас з авторами рок-опери "Тарас Бульба".
Дмитро Терновий ( , автор лібрето.
Драматург, сценарист, актор, театральний менеджер. Народився в 1969 році в Харкові. Освіту здобув у Харківському національному університеті ім.В.Каразіна (російське відділення філфаку). Працював журналістом, потім разом з дружиною, режисеркою Ольгою Терновою створив в Харкові Театр на Жуках. Є продюсером і актором театру, куратором освітнього проекту «Театральне вікно в Європу». Пише п'єси, сценарії та інсценівки російською та українською мовами. За кілька років здобув низку нагород у міжнародних та національних конкурсах драматургії.
В 2013 р. п'єса «Деталізація», в якої буди передбачені події Майдана, перемогла на головному драматургічному конкурсі Східної Європи «Говорити про кордони. Життя в епоху змін». Її переклали німецькою, польською, французькою мовами, видали в Австрії Німеччині, Франції, Польщі, Україні (збірка сучасної драми «Майдан: до і після»). П'єсу дуже схвально сприйняла німецька критика. У 2014 році вона поставлена в Баденському державному театрі (Карлсруе), в 2017 - в Україні (Театр на Жуках), в 2018 р. – в Парижі (компанія En Details).
В 2016 р. п’єса «39, або Автобус Апокаліпсису» перемогла в номінації «Драматургія» на українському літературному конкурсі «Кальміюс», її видано у збірці сучасної української драматургії «Лабіринти з криги та вогню».
В 2018 р. п’єса «Палата N7» зайняла 2-е місце на першому національному конкурсі радіодрами, її перекладено англійською та німецькою. Прем’єра відбулася на національному радіо «Культура» у вересні 2019 р. В 2020 році п'єса була відібрана від України для акторського читання на фестивалі Next Stage Europe у Потсдамі (Німеччина).
В 2019 р. п’єса «Крило метелика» - у фіналі Лабораторії драматургії для дітей під егідою НСТДУ, у серпні 2020 року п'єса зайняла друге місце в номінації "драматургія для дітей" на найбільшому в Україні міжнародному конкурсі дитячої літератури "Корнійчуковська премія".
Ще одна нова п'єса «Гамлет. Шоу, або Розенкранц та Гільденстерн живі» (2019) перекладена польською та готується до публікації у Польщі.
В 2019 вперше виступив у якості лібретиста, написавши п’єсу-лібрето до опери «Синій птах. Повернення".