Відбулася презентація книги Євгена Букета "Семен Неживий - лицар Холодного Яру?"

Книга 

 «Семен Неживий – лицар Холодного Яру» – це довершена синтеза біографічних даних про одного з лідерів Коліївщини, його сподвижників і наступників, загальної історії центру повстання – Холодного Яру, оповіді про анексію православних парафій Правобережної України московською церквою, інформації про долю засуджених Київською губернською канцелярією повстанців на засланні, про «бунт сіроми» на Запорозькій Січі та повстання у Кліщинцях. Тобто видання, хоч і присвячене Неживому, висвітлює значно більше подій, що виявляються міцно переплетеними між собою. Книга має 416 сторінок, іменний і географічний покажчики, багато ілюстрована, в тому числі й унікальними архівними документами.
Журнал «Пам'ятки України: національна спадщина», тематично означений заголовком «Проєкт «Україна»», присвячений відомому українському державотворцю, гетьману України Богдану Хмельницькому.
Випуск цього журналу, який заснований у 1969 році Героєм України Петром Троньком, є даниною пам'яті великому гетьману, 425-річчя якого відзначається цього року, та приверненням уваги суспільства до проблеми новітніх пошуків крипти великого українського державотворця в Суботові. Матеріали номера дозволяють ще раз переосмислити потужне значення постаті Богдана Хмельницького для української державності. Авторами журналу є відомі в Україні письменники та науковці: Сергій Жадан, Тарас Чухліб, Олександр Палій, Сергій Коваленко, Дмитро Чобіт, Ярослав Федорук, Надія Кукса, Валентин Лазуренко, Ксенія Бондар, Сергій Сегеда, 

.
Участь у заході за умови попередньої реєстрації за посиланням https://docs.google.com/.../1FAIpQLScdKZK2UJ5.../viewform... Кількість осіб, які можуть завітати на презентацію, обмежена з метою створення безпечних умов та турботи про здоров’я учасників заходу.