У Щербенко Арт Центрі у рамках проєкту «Точка і краєвид: Народний музей Авдіївки» відбудеться екскурсія виставкою та дискусія про історію її створення

Пьотр Армяновський, як режисер відеороботи «Народний музей Авдіївки», представленої на конкурсі МУХі 2019, та як медіатор у знайомстві з музеєм та його учасницями у нинішній виставці, проведе коротку екскурсію довготривалою історією цього проєкту. У 2016 році Пьотр поїхав на фестиваль Авдіївка ФМ, щоб брати участь у театральній частині, та, зрештою, вирішив зняти відео про історію Народного музею Авдіївки – однієї з локацій проведення фестивалю, яка у час війни була майже повністю розбита, але згодом відновлена за ініціативи місцевих жителів. Через 4 роки, у листопаді 2020, Пьотр поїхав туди знову, щоб записати відеоінтерв’ю художниць та запросити їх до участі у новому проєкті, надати їм голосу у цій історії.
Зі свого боку, Марина Щербенко – кураторка ЩАЦ та конкурсу МУХі, також розповість про історію життя і трансформації проєкту «Народний музей Авдіївки» з моменту МУХі 2019 до сьогодні.