ДВІ ГАЛАКТИКИ: ІВАН ФРАНКО ТА АГАТАНГЕЛ КРИМСЬКИЙ: дружба двох митців крізь призму їх листування (онлайн-лекція)

Їх листування тривало упродовж 1890 – 1904 рр., і за цей час було надіслано 48 листів від Івана Франка і 76 – від Агатангела Кримського. Цей епстолярій розкриває не лише їхню співпрацю на користь української громади (видання книг і журналу «Житє і слово», обмін рецензіями, спільну працю над перекладами), а й особисті стосунки, дозволяє краще пізнати їх внутрішній світ.
Іван Франко дуже високо цінував талант і феноменальний розум Агатангела Кримського, не раз просив його консультацій при написанні різних наукових праць, радився і щодо художніх творів. Присвятив йому свою знамениту поему «Іван Вишенський».
Про листування, спільну працю і дружбу І. Франка та А. Кримського під час онлайн події розповість Соломія Вівчар, к.ф.н., старший науковий працівник Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.
Онлайн-подія відбуватиметься на платформі Google meet 27 лютого о 17:00. Тривалість - 1 година
Партнери заходу: Яскраве радіо, газета "Все про бухгалтерський облік", літературно-художній журнал "Дніпро", журнал "Золота пектораль", Інститут сходознавства, сайт телеканалу Навігатор ТВ, радіо Голос Донбасу, Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка, Міжнародний фонд Івана Франка
Куратор проєкту - журналіст, письменник, буктюбер, літкритик Ярослав Карпець