У арт-галереї "Мануфактура" відкривається виставка Анастасії Усенко

Представленими роботами Анастасія транслює стан постійного хвилювання, в якому знаходиться людина. «Великі дівчата» прагнуть знайти спільну мову з аудиторією за допомогою гри форми, кольору і масштабу. Масивні, майже монументальні світлі постаті, оголене жіноче тіло, вписане в абстрактні кольорові плани — в живописі. У гравюрі — лаконічні, монохромні, контрастні, різко окреслені образи жінок, створені рішучим і експресивним різцем їх автора.
«Великі дівчата» виразні і емоційні, і в той же час зовні статичні і незворушні. Часто, вони повернені спиною до навколишнього світу, ховаючись і завмираючи у власному мікрокосмі.
«Дівчата» художниці не прив'язані до конкретного часу або прототипу. Вони умовні і анонімні, тому зрозумілі кожному глядачеві, який по-своєму читає образи, пропускаючи їх через власне сприйняття.
«На моїх картинах жінки без одягу. Адже одяг — це завжди ознака певної епохи, ознака приналежності до того чи іншого соціального класу. У моїх роботах оголене жіноче тіло — символ краси поза часом і умовностями».
Анастасія Усенко народилася 4 січня 1994 року. Закінчила Державну художню школу імені Т. Г. Шевченка (відділ живопису в майстерні Вітковської, 2000-2011), київську Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (відділ графіки, майстерня графіки Миколи Компанця, 2011-2017). Автор серії майстер-класів для дітей з техніки графічного друку (гравюри) в центрі позашкільної освіти «Палац творчості дітей та юнацтва» (2018). Активний учасник групових виставок і арт-проектів в Україні та за її межами. Роботи художниці знаходяться в приватних збірках в США, Канаді, Швеції, Україні, Австрії.
Виставка «Великі Дівчата» Анастасії Усенко триватиме в арт-галереї «Мануфактура» з 4 травня по 17 червня.
Вхід вільний!
Адреса: Обухівське шосе, 2
Час роботи: щодня з 11.00 до 19.00
Інформація за тел .: +38 (044) 200-9747
E-mail: pr.art.manufactura@gmail.com