Мистецька онлайн-лекція "Пабло Пікассо і вічний пошук" (частина ІІ)

Анатолій Васильович уже розповів глядачам у попередній лекції про перші кроки Пабло Пікассо в живописі та особисті трагедії, які вплинули на його становлення. Тепер ви дізнаєтеся про другий період життя художника, який відзначений формуванням легендарного кубізму. Звісно, поговоримо і про муз Пікассо – адже кохання завжди впливає на митця.
Для останнього періоду творчості художника характерні жіночі портрети (здебільшого Жаклін Рок) та автопортрети. Жаклін залишалась останньою, до кінця вірною Пікассо жінкою. Вона турбувалась про художника, стежила за його самопочуттям, коли він хворів (наприкінці життя Пабло майже цілком осліп і перестав чути).
На схилі життя Пікассо так казав про смерть: "Я весь час розмірковую про смерть, це єдина жінка, яка була вірною мені протягом усього життя".
Пабло Пікассо, геніальний митець XX століття і мультимільйонер, помер 8 квітня 1973 року в Мужені на 91-му році життя від інфаркту міокарда, який ускладнився набряком легень. Його поховали біля власного замку Вовенарґ.
Дивіться онлайн-лекцію, щоб дізнатися більше про Пабло Пікассо та його дивовижне життя.