Презентація виставки Андрій Блудова "Masala:

Емоційний посил тут превалює над логічно вибудуваною концепцією, що і втілено живописними засобами: всі роботи виконані у демонстративно теплому тоні.
Ця виставка — укриття в обіймах безтурботності літнього дня, де спокій закладений в самій атмосфері, в самому повітрі. Певний небесний Єрусалим, де достатньо просто бути, щоб осягнути дивний стан, або ж золотий сон, що занурює в події і місця, в яких людина почувалася щасливою.
Це можна порівняти також із граничним станом між сном і дійсністю, коли в момент пробудження ще незрозуміло, чи було побачене спогадом – або просто сном... У прозорій хиткості народжується фантастичний реалізм, де передчуття тієї чи іншої історії виникало уві сні або було маренням. І згадуються тексти Хорхе Луїса Борхеса або ж фільми Пітера Гріневея, що створюють певну ілюзію композиції і нашарування планів, але при цьому завжди мають конструкцію.
Реальна Індія — це не тільки ґопурами (знамениті надбрамні вежі індуїстських храмів, прикрашені скульптурою, різьбленням і розписом на міфологічні теми), садху (аскети) або ведичні центри. Це ще й фруктові вози-тели, які невтомно колесять уздовж океанічного узбережжя і супроводжують нас у подорожі картинами художника. Такий нескінченний транзит є справжнім втіленням камерного життя країни. Образ коліс у роботах Андрія Блудова адресує як до Сансари, так і до теми Дороги.
Крім того, є у проекті посилання на елементи театру Катакана, містерії, що ілюструють епос, і одночасно — еротика, старовинні зображення з життя Крішни.
Захоплення художника незвичністю та екзотикою Індії додає флеру загадковості усій живописній оповіді…
Виставка триватиме 10–23 червня.
Заходьте на наш оновлений сайт: www.triptych-art.com
Дивіться нас в Instagram: www.instagram.com/triptychart.gallery/