Презентація книжки «Хрещатик – комунікатор між часами»

Про захід:
Презентуватиме книгу:
Наталія Кондель-Пермінова – реставраторка, історикиня, архітекторка, кандидатка архітектури, старша наукова співробітниця Інституту проблем сучасного мистецтва Академії мистецтв України. Авторка понад 50 науково-популярних видань.
Про видання:
Книжка «Хрещатик – комунікатор між часами» присвячена Головній вулиці і площі не тільки столиці, а й всієї України.
Зокрема розглядаються примусові трансформації Хрещатика у 1930-х рр.; перипетії конкурсних змагань 1940-х рр. стосовно пошуку кращих концептуальних рішень повоєнного розпланування і стилістичних орієнтирів, досвід відбудовчих робіт.
Окремим розділом представлено десять архітектурних есеїв повоєнного Хрещатика, в яких розкривається зашифрований авторами зміст створених архітектурних форм.
Також викладено наслідки публічного усвідомлення подій Революції Гідності у вигляді результатів двох Міжнародних архітектурних конкурсів 2015–2018 рр.
З передмови Миколи Дьоміна: «Ця книжка про те, як зусиллями кількох поколінь створювалося й видозмінювалося унікальне середовище центру Києва – Хрещатик з трьома площами, де впродовж всіх етапів його розвитку концентруються ідеї, матеріальні можливості, зусилля, таланти, естетичні уподобання, технічні можливості, технології тощо. І як в архітектурі віддзеркалюється ідеологія, політичні і соціальні проблеми, як відбувається самовираження народу, міської громади, окремого громадянина і як все це з плином часу нашаровується у забудові».
З післямови Ганни Бондар: «Хрещатик потребує оновлення громадського простору. Мають остаточно зникнути бар’єри для пішохідного пересування вулицею, з’явитися повноцінна пішохідна та велоінфраструктура, бути заплановані і реалізовані заходи із збереження каштанів на Хрещатику і покращення благоустрою в цілому — мощення, лави, урни, реставрація ліхтарів. … До головних вулиці та площі придивляються не тільки міська адміністрація та державні установи, які там розміщені. Хрещатик і Майдан привертають увагу всіх українців і багатьох людей у світі»
Контактна особа: Людмила Рабчевська
тел.: 456-01-72, e-mail: socio_dnabb@ukr.net