Nova Opera: "Про що мовчить Заратустра"

Гострі та влучні тези книг Ніцше нагадують лаконічні фортепіанні мініатюри. Кожна теза – закінчена музична думка, кожне слово – нота, лабіринт із пошуку нових та старих істин. Творча команда новою постановкою опрацьовує тему циклічної інтеграції культур. В основі музичного полотна – імпровізації з використанням серійної техніки та алгоритмічної композиції.
Унікальністю проєкту є задіяння штучного інтелекту для написання фрагментів опери. Використання акустичних та "синтетичних" інструментіів, а також live-електроніка в опері поєднується із відео-артом на одному із найбільших екранів країни у кінотеатрі Київська Русь, досконало пропрацьованою світловою партитурою, пластикою перформерів, а також традиційними для формації Nova Opera розширеними вокальними техніками.
Упродовж останніх сезонів твори формації Nova Opera звучали на таких європейських та американських майданчиках як Віденська філармонія, Македонський театр опери та балету, театр Шекспіра у Гданську, Львівська опера, Одеська опера, Національна опера у Києві, Зал Корто у Парижі, театр HERE в Нью-Йорку на фестивалі сучасної опери PROTOTYPE, голландський Rotterdamse Schouwburg та Новий театр Люксор на фестивалі Operadagen Rotterdam.
Режисер: Влад Троїцький
Композитори: Сергій Вілка, Яна Шлябанська, Андрій Мерхель
Виконавці:
Мар’яна Головко (сопрано)
Анна Кірш (сопрано)
Андрій Кошман (баритон)
Руслан Кірш (баритон)
Жанна Марчінська (віолончель)
Андрій Надольський (ударні)
Сергій Вілка (клавіші, флейта)
Яна Шлябанська (live-електроника)
Проект відбувається за підтримки Українського культурного фонду.
Партнер проекту КП Київкінофільм.
Ти маєш це побачити!
ЖИВИЙ ЗВУК