8 жовтня у Національній філармонії України звучатиме музика Дмитра Шостаковича

Цього вечора академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України під орудою Ігоря Палкіна представить П’ятнадцяту симфонію та Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича, де солістом виступить неперевершений скрипаль Дмитро Удовиченко: "...це - мій улюблений скрипковий концерт і, мабуть, один із найулюбленіших творів у музиці. Тут поєдналося і щось глибоко людське, і слабке, і неймовірна сила, яка викликає відчуття жаху. Причини моєї любові до цього концерту дуже складно вкласти в слова. Я дуже хочу, щоб мої почуття і емоції слухачі відчули..." Його виступ відбудеться за підтримки благодійного фонду VERE MUSIC FUND.
П’ятнадцята симфонія – остання симфонія Дмитра Шостаковича. Вона написана 1971-го та стала підсумком його симфонічної творчості. Цікаво, що тут можна почути натяки та цитування власних творів композитора, зокрема, й мотиви пасакалії з його першого скрипкового концерту, а також – фрагменти творів Россіні, Вагнера, Малера. Першим виконавцем цього твору став син, Максим Шостакович, який нині живе в США. Нею завершиться цей вишуканий вечір.
Програма концерту:
Концерт № 1 для скрипки з оркестром ля мінор, тв. 77
Симфонія № 15 ля мажор, тв. 141
Подаруйте собі вечір вишуканої класики ХХ століття! Під час концерту відбудеться онлайн трансляція наживо. Приєднуйтесь до онлайн трансляції концерту із Колонного залу імені Миколи Лисенка наживо 8 жовтня. Початок о 19:00.
Про доступ до онлайн трансляцій концертів.
Щоб слухати вишукану класику та улюблених виконавців наживо під час онлайн трансляцій концертів у Колонному залі імені Миколи Лисенка потрібно:
1. Оплатити доступ до онлайн трансляції.
2. Отримати електронний лист із персональним лінком на платформу перегляду.
3. Якщо ви не отримали лист із персональним лінком, перевірте папку «Спам». У разі неотримання листа, напишіть повідомлення на адресу технічної підтримки: help@mticket.com.ua.
4. Мати мережу Інтернет, щоб дивитися концерт наживо.
5. Якщо відбулася зупинка сигналу із платформи, оновіть, будь ласка, лінк у браузері Інтернет доступу. Також не забувайте натискати ліворуч трикутник Play для відтворення трансляції.
6. Якщо все ж таки виникли технічні проблеми, напишіть повідомлення на електронну пошту підтримки трансляції – helpstream.nfu@gmail.com, вказавши електронну адресу, на яку Ви отримали квиток доступу до онлайн трансляції концерту.
Квитки доступу до трансляції концерту: