Виставка «Такий різний Ройтбурд»

Формат виставкового проєкту, як і сама особа Олександра Ройтбурда, незвичний та захопливий – він відкриватиметься поступово в кількох локаціях, презентуючи глядачеві різні грані таланту художника:
6 жовтня о 18:00 – відкриття виставки й урочиста презентація проєкту в Національному музеї «Київська картинна галерея». У музеї виставка триватиме до 17 жовтня.
14 жовтня, у день пам’яті Олександра Ройтбурда (цьогоріч 14 жовтня йому виповнилося б 60 років), відкриється друга частина виставки в галереї Vakulenko Art Consulting, що триватиме до 14 листопада.
20 жовтня у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» – філії Національного музею «Київська картинна галерея» – відкриється третій етап заходу; він триватиме до 3 листопада;
«Такий різний Ройтбурд» покаже різні грані творчості унікального митця й усебічно обдарованої людини Олександра Ройтбурда. В експозиційних просторах Національного музею «Київська картинна галерея», його філії «Мистецький центр “Шоколадний будинок”» та галереї Vakulenko Art Consulting будуть представлені роботи, створені в різні періоди життя митця, – живопис, графіка, відеоарт.
Ройтбурд сміливо йшов на експерименти, намагався якомога точніше передати засобами художньої виразності свій світогляд, донести до свідомості глядача найважливіші цінності та ідеї. Глибокий зміст і надзвичайно тонка іронія, притаманні митцеві як людині, знаходять своє відображення в усіх його роботах і, напевно, є саме тією характерною ознакою ройтбурдівського стилю.
Олександр Ройтбурд дуже любив розповідати історії – і, відвідавши виставки в рамках проєкту, ви неодмінно почуєте ці історії в роботах Майстра.
Тож до зустрічі у Національному музеї «Київська картинна галерея» на проєкті «Такий різний Ройтбурд»!