Читацький клуб ВЦ "Академія". Ірина Мацко

Кава по-дорослому
О ні, Катя — дівчина непроста. То тільки може здатися, що вона така, як усі дівчата. Особливо — коли не знати її переживань і що вона шукає. Ну так, у неї теж не ладиться з батьками. Катя ігнорує їх, вважає невдахами. Вони дратують надокучливими запитаннями,невмінням жити і своїм поламаним шлюбом. У школі її справи — так собі, з дівчатами —протистояння, конфлікти і нещира дружба. Каті хочеться багато що спробувати по-дорослому. Її бентежать власне тіло, дивні бажання. І манить кохання. Якась сила жене пізнати всеі заставляє побачити себе на слизькій межі. Відчути драйв, небезпеку, страх, приниження і свою використаність. Жахнутися життю навиворіт, де алкоголь, наркотики, секс із примусу чи просто так, наруга над собою і кимось.
Каті вдається вирватися із ситуацій, де ніщо нормальне вже не можливе. Вона знайшла порозуміння з мамою і дівочу дружбу. Усвідомила себе потрібною. Піднялася до любові. Забула те, що не треба брати в життя. І побачила світ іншими очима.
Перехідний вік…моєї мами.
Ніби несподівано до Алі прилетіли її тринадцять. І знову все стало якимось дивним — світ, друзі, події в сім’ї і навіть сама собі. Алю приваблює і насторожує її ж загадкова дорослість. Тіло, погляди, думки і кругозір змінюються так швидко,що обертом іде голова. Її захоплюють нові почуття,бажання, можливості, тривожить внутрішня невизначеність. Багато нових вражень і відчуттів прийшло до неї на порозі дорослості. Несподівано для себе Аля відчула перше кохання, до неї прийшли зовсім не дитячі думки про життя і цінність кожної людини. А ще відкрила смак поцілунку, спробувала спиртне і збагнула, що не завжди щирі наміри керують поведінкою тих, кому віриш. Найсильніше вразило Алю її ж відкриття,що перехідний вік переживають не тільки підлітки. Виявляється, в її мами — також перехідний період,теж непростий. І в неї є свої таємниці.
Мама, долаючи свої труднощі,доростає до розуміння, що її дочка вже майже доросла — інша, ніж була дитиною. І вони починають спілкуватися не просто як мама з дочкою,а як подруги…
Регламент клубу:
1) Представлення автора.
2) Знайомство. Одному учаснику відводиться 2-3 хвилини на розповідь про себе.
3) Обговорення. Кожному члену клубу дається 5 хвилин для висловлення власних думок про підліткові повісті або повість.
4) Дискусія. Обговорюємо моменти, які зачепили, зрезонували. Розмова про проблемні аспекти в творі.
5) Блок питань до автора. Питання можуть виникати на будь-якому етапі, головне не соромитись їх ставити.
6) Чаювання, селфі, автограф-сесія та колективні світлини з авторкою
Модератор зустрічі - Ярослав Карпець.
Отож, ми чекаємо на вас на зустрічі із Іриною Мацко та її текстами для підлітків. Ваша “Академія”