Лекція | Постмодернізм: збереження, реновація, ревалоризація

З кінця 1970-х років і до кінця сторіччя постмодернізм був домінуючим напрямом у світовій архітектурі. Його значення та спадщину ще тільки належить осягнути. Експерименти радянських архітекторів зі "складностями та протиріччями", які за визначенням архітектора Роберта Вентурі є основними рисами постмодернізму, були, можливо, не такими сміливими, як у їх західних колег. Проте, останнє десятиріччя існування Радянського Союзу лишило по собі цікаву архітектурну спадщину, яка поки що переважно не розглядається як спадщина, об'єкт вивчення та збереження.
На лекції ми детально розглянемо всі етапи розвитку постмодернізму як архітектурного стилю та його прояви в соціалістичній архітектурі. Також подискутуємо про те, як можна сприймати спадщину постмодернізму зараз — не лише в архітектурі але й у ставленні до історичного міського середовища, місцевих матеріалів та традицій.
Буде корисно всім, хто цікавиться історією архітектури та мистецтва або працює в даній сфері.
Вхід вільний за попередньої реєстрації:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeEiYfLIahatg.../viewform
Лектор: Гліб Ушаков, кандидат архітектури, доцент КНУБА, автор курсів з історії та теорії архітектури в Культурному Проекті.