Керамічні панно Віри Томашевської

На виставці будуть представлені близько сорока робіт мисткині в жанрі живописної кераміки, створених, переважно, протягом останнього десятиліття. Частина з цих робіт раніше не експонувалася. Серед іншого, відвідувачі матимуть змогу оглянути один з найвідоміших циклів керамістки «Моя Україна – рідний край», доповнений новими творами. Провідна тематика цього циклу – пейзажі та персонажі Карпатських гір.
Мистецтвознавиця Зоя Чегусова стверджує, що роботи Віри Томашевської «…відрізняються ясною для глядацького розуміння і водночас вишуканою образністю, де дивним чином сполучаються давні національні традиції образотворення, закорінені в народному примітиві (сільському наїві), разом з сучасною високої культури мовою професійного художника…».
Виставка триватиме до 21 листопада 2021 р.
Час роботи – щодня з 10:00 до 18.00 (каса – до 17:15), понеділок – вихідний.
Вартість квитка з 27 жовтня становитиме 50 грн. (пільговий - 25 грн.).
Адреса: Київ, вул. Московська, 40Б.
Біографічна довідка:
Віра Томашевська – українська мисткиня 1956 р.н., родом із Закарпаття. Закінчила Ужгородське училище прикладного мистецтва та Київський Державний художній інститут (тепер НАОМА). Членкиня Національної спілки художників України. Працює в жанрі живописної кераміки. Провідні теми творчості – природа Карпатського краю, рослинні орнаменти, архітектура й урбаністика. З 1975 року бере участь у персональних та групових виставках. Твори Віри Томашевської представлені в Національному Банку України, Посольстві США в Україні, посольствах України в Бельгії, Китаї, Великобританії, а також у приватних колекціях в США, Росії, Німеччині, Угорщині, Чехії, Словаччині, Хорватії, Італії та інших країнах.