ВИСТАВКА ТЕТЯНИ КУГАЙ "КИЄВЕ МІЙ, МІСТО СПОГАДІВ ТА МРІЙ"

За картинами цієї виставки простежуються етапи зміни авторської творчої манери, техніки виконання, колориту і композиції. Роботи Тетяни Кугай це внутрішнє бачення минулого та сьогодення Києва. Найбільшу увагу художниця зосередила на темі старих районів міста: урочищах, крутоярах, житлах ремісників, крамарів, дрібних чиновників тощо. Місто Тетяни Кугай, зіткане з асоціацій, казкове, затишне, зі стрімкими брукованими вуличками, маленькими будиночками, ліхтарями, голубниками, театральними тумбами, вивісками ХІХ-ХХ ст. А настрій на полотнах створюють не натовпи веселих чи сумних містян, а композиційне та колористичне тло.
Про авторку:
Тетяна Кугай народилася в Полтаві в мистецькій родині. Її батько Анатолій Кугай (1936 2003) - художник монументального та станкового живопису, мати Зоя Гудченко архітекторка. Батьки всіляко сприяли розвитку творчих здібностей доньки. Уже в чотири роки вона мала професійні матеріали: олійну пастель, акварель, темперу. Процес малювання в дошкільному віці був для неї подібним до театрального дійства, під час якого вона танцювала, співала та спілкувалася із героями своїх творчих робіт. Мистецьким кредо шестирічної художниці були слова: «Зайва краса не зашкодить».
З чотирьох років Тетяна стала киянкою. Закінчила Республіканську художню школу ім. Т.Г. Шевченка, Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури (майстерня книжкової графіки під керівництвом професора Чебаника В.Я.). Членкиня Національної спілки художників України (з 1993 р.). Доцент Київського національного університету технології та дизайну кафедри малюнку та живопису (з 2006 р.). Працює в галузі книжкової ілюстрації, дизайну, графіки, станкового та монументального живопису. Комбінує графічні і живописні техніки в пошуках засобів художньої виразності в різних жанрах мистецтва: пейзаж, натюрморт, портрет, фігуративна композиція. Учасниця понад 70 художніх виставок в Україні та за кордоном. Роботи зберігаються в приватних збірках України, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Китаю, Ізраїлю, Америки.
Більше про виставку та роботи можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/3C397pu
У разі виникнення додаткових питань щодо виставки, просимо звертатися за адресою: ivanna.fedko@timaxglobal.com
Виставка доступна для огляду з 17 до 30 листопада.