У пошуках гармонії... Містерія

Експозиція представляє творчу імпрезу та завершує плеяду колективних виставок фундації, які цьогоріч вже відбулися в Національній бібліотеці ім. Ярослава Мудрого, Бібліотеці Дружби народів і просторі Дзвіниці Національного історико-культурного заповідника «Києво-Печерська Лавра».
Для виставки «У пошуках гармонії… Містерія» сучасні українські художниці Світлана Леонтьєва, Наталя Фурсіна, Ганна Мандрик, Ніна Литвин, Ірина Тарасюк, Тетяна Бердник, Наталя Микитенко та Наталя Новаковська створили особливо світлі, променисті, яскраві й надихаючі полотна. Мисткині працюють у різних стилях і техніках, живуть у різних містах і селах, але їх об’єднує невгамовне бажання гармоніювати простір життя. Звідси і назва виставки – «У пошуках гармонії… Містерія».
«Ми прагнемо творити Світ, наповнений світлом краси і гармонії. У всі часи люди прагнули досягти ідеалу й не могли його збагнути. Ще у Стародавній Греції сформувалося уявлення про те, що основою прекрасного є саме гармонія. Краса і гармонія – одні з найважливіших понять для сприйняття світу. І кому це зрозуміти, як не жінці», – зазначають організатори.
Виставка «У пошуках гармонії… Містерія» триватиме в Музеї української діаспори з 24 листопада по 19 грудня 2021 року. Вартість вхідного квитка з 26 листопада – 50 грн. (пільговий – 25 грн.). Гість відкриття виставки – акордеоніст, заслужений артист України Ігор Завадський.
Увага! Вхід у музей здійснюється за наявності одного з документів – ковід-сертифікату про вакцинацію, негативного ПЛР-тесту чи антиген-тесту, зробленого не більше ніж за 72 год до відвідання, довідки про одужання від COVID-19.
Інформаційна довідка
Фундація W’ART (засновниці – економістка, художниця Наталя Фурсіна та журналістка, художниця Світлана Леонтьєва) створена 2018 року. Організація об’єднує українських жінок, які працюють у різних стилях і напрямках живопису задля можливості публічно висловлювати спільну конструктивну творчу позицію співпраці, миротворення, пошуку компромісних рішень, розбудови толерантного демократичного діалогу між митцями світу. Четвертий рік поспіль проєкти фундації наповнюють навколишній простір теплом, світлом, творчим натхненням, любов’ю і гармонією, адже, як переконані засновниці, жінка покликана завжди думати й дбати про те, в якому світі житимуть її діти, сім’я, рідні та близькі.