У Чернівцях презентували 100 поезій для наснаги

Книга "…до ранкової кави": 100 поезій для наснаги" є другою збіркою поезій Олени Рєпіної, поетеси, громадської діячки, лауреатки районної та обласної премій ім. О. Кобилянської, переможниці всеукраїнських літературних конкурсів. Збірка складається з п'яти розділів, у кожному з яких знайдеться слово для наснаги і віри, любові і дружби, щирості і звитяги. Зауважимо принагідно, що книга вийшла за фінансової підтримки міського голови Чернівців Романа Клічука. 

 

Авторка розповіла, що у час карантину, коли кожен перебував вдома, тривожився за рідних, отримував велику порцію інформаційного негативу, вірші стали порятунком. 

Бажання писати було таке шалене, що було вже всеодно, чи встати о 6, чи о 5 ранку. Головне – це тиша і слово, з яким залишаєшся наодинці, - поділилася Олена Рєпіна.

Поетеса додала, що назва книги з'явилася сама собою, а чашка кави, чи чаю - це те, з чого більшість починає день.

Я не є кавоманом, я можу зранку випити й чашку чаю. Каву я п’ю для атмосфери, для спілкування з друзями, але збірка натякає на те, що до ранкової кави має бути ще щось. Так як ми обираємо зранку напій, одяг, як жінка обирає зачіску і косметику, ми обираємо думки, з якими йдемо у цей день. І в цій книжці увесь заряд моїх ранків ще не розтраченої душі, які лягли на папір рядками, - зауважила авторка.

Для Олени Пономаренко, редакторки збірки, книга стала ніби ковтком свіжого повітря. "Друга збірка віршів – дуже теплі вірші, в яких кожен з нас може почерпнути життєвий позитив. Коли читаєш її поезію, ніби отримуєш ковток свіжого повітря і хвилини емоційного піднесення", - сказала під час заходу вона.

Зазначимо також, що вступне слово до книги написала відома письменниця, журналістка і громадська діячка Віра Китайгородська. Вона наголосила, що у поезії багато сонця, тепла, прихильності, дружби і тихої розмови з Богом. "Ці вірші для тих, хто шукає правди, як прожити день, для виснажених сердець, щоб вони наповнилися наснагою," - додала письменниця.

Під час заходу своїми враженнями ділилися освітяни, журналісти, друзі та колеги поетеси. Модерувала імпрезу відома буковинська журналістка Людмила Мельник.

Моя чашка готова - наповни її ущерть,

Еліксиром життя - Своїм Словом налий по вінця!

Хай відступлять розлука, і туга, і навіть смерть -

Залиши тільки те, що потрібно для щастя жінці... - Олена Рєпіна

За матеріалами сайту - 0372. Посилання на статтю: https://www.0372.ua/news/3113908/zaradi-mou-volu-u-cernivcah-prezentuvali-100-poezij-dla-nasnagi-foto?fbclid=IwAR3F8FVTUZk2buxmVh20t6_EYi65kfIxiNbULMMG2mlNe7rG9W-sDDji2NY