Cпогади першого посла незалежної України в Росії. Презентація книжки Володимира Крижанівського

Учасники: перший дипломатичний призначенець незалежної України В.П.Крижанівський, Голова Правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин професорка Ірина Матяш, директорка видавництва "Темпора" Юлія Олійник, упорядник книги к.і.н. Ігор Стамбол
Володимир Крижанівський (1940 р. н.) — інженер, народний депутат І скликання Верховної Ради України, учасник конференції у Біловезькій Пущі 1991 р., перший Надзвичайний і повноважний посол України в Російській Федерації (1991−1994 рр.), громадський діяч та багаторічний спеціаліст з парламентського регламенту. Спогади розкривають сторінки життя діяча, його оточення та досягнення, а також демонструють маловідомі факти післясталінської епохи в Україні. Разом із темою відродження української державності та особливостей дипломатичної роботи червоною лінією у спогадах проходить тема імперськості Росії, яка неминуче мала призвести до війни з незалежною Україною.
Спогади розраховані на широку читацьку аудиторію: від дослідників та журналістів до дипломатів, політиків, парламентарів і всіх, хто цікавиться нашою недалекою минувшиною.
Для тих, хто не зможе приєднатися наживо, доступна трансляція в Zoom
https://us02web.zoom.us/j/86004099084...
Ідентифікатор конференції: 860 0409 9084
Код доступу: 813933
Посилання на конференцію в Youtube: https://youtu.be/iRP1Th_wZ7U
21 грудня, 13:00
GDIP Media Center
вул. Пирогова 6а