Національний центр «Український дім» організовує "Вертеп. Необарокова містерія"

Музично-театральний перформанс створений на основі документів Галаганівського вертепу. Захоплююче дійство занурить вас у чарівну традиційну атмосферу українського вертепу й водночас подарує незабутні враження.
Галаганівський вертеп 18 століття є найдавнішим збереженим українським вертепом. Він збережений комплексно в музеї театрального, музичного та кіномистецтва України, в експозиції якого можна побачити і вертепну скриню, і автентичних ляльок, і тексти з нотами. Саме ці артефакти стали натхненням для творчої команди перформансу. Театральне дійство, фактично поставлене за сценарієм барокової доби.
Вистава не є реставрацією Галаганівського вертепу, швидше — це його сучасне прочитання.
Перформативне дійство покаже дві частини Вертепу: Біблійну історію народження Ісуса та світську картину, зібрану з характерних жанрових сценок.
Перформери «Вертепу. Необарокової містерії» є професійними музикантами, які працювали із музичним матеріалом 18 століття за принципом історично інформованого виконавства, що дає можливість максимально наблизити сучасне виконання барокової музики до її первинного звучання.
Перформанс діятиме за законами театрального дійства живого плану, а не театру ляльок, яким був автентичний Галаганівський вертеп.
Обравши глядацькі місця у «колі», гості будуть інтегровані у перформанс.
Також, гості програми до початку перформансу зможуть відвідати виставковий проєкт «ДоДому на Різдво»
Творча команда проєкту:
Режисура: Богдан Поліщук
Сценографія, костюми: Олена Поліщук
Клавесин: Любов Титаренко
Вокал: Руслан Кірш, Олексій Фіщук, Надія Купчинська
Вартість квитків «амфітеатр» з вільною розсадкою в секторі — 200 гривень.
Вартість квитків в «колі» з інтеграцією в перформанс з вільною розсадкою в секторі — 400 гривень.
Придбати квитки можна в касі Українського Дому та за посиланням: https://bit.ly/3rQKXxo
Проєкт реалізується у межах програми Українського Дому «Сучасне Українське Різдво»
*Для відвідування виставки необхідно при собі мати «жовтий» або «зелений» сертифікат вакцинації, або негативний ПЛР-тест, або експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години, або документ про одужання.