Reflections / Роздуми. Виставка гобеленів Ольги Пілюгіної

Знана українська художниця представить на виставці «Reflections»/«Роздуми» нові та вже відомі гобелени різних років.
В основі експозиції - твори-роздуми на теми: прагнення людської душі до пізнання істини, самовдосконалення; кохання, що окрилює і надихає; любов до рідного краю, милування навколишнім світом, розумно створеним і наповненим любов’ю. У переважній більшості, це композиції з птахами, що линуть назустріч одне одному у передчутті радісних обіймів, чи спрямовані в єдиному польоті вгору до світла. Кожен гобелен це певний період життя, стан, настрій, думки, особливі переживання. Це розповіді з глибоким змістом і символізмом.
Твори виконані у давній техніці двостороннього гладкого ручного ткання натуральними вовняними нитками. Вони приваблюють глибиною поєднання традицій та сучасності, своєрідною фактурою, теплом і особливою гармонією кольорів. Декотрі роботи виконані в обмеженій кольоровій гамі натуральних нефарбованих відтінків вовни, що доповнені фарбованими. Таке поєднання символізує гармонійне співіснування природи і людини.
На виставці представлені також сучасні тематичні монументальні орнаментальні твори в авторському стилі, створеному на основі кращих традицій українського килима та характерних рис українського бароко, пропущених крізь призму особистого бачення художниці. У тому числі гобелени, що були визнані кращими на Всеукраїнських виставках-конкурсах «Кращий твір року». В основі цих композицій вічний символ роду – «Дерево життя», що проростає з глибини віків у сьогодення. Це зв’язок поколінь, минулого, сучасного й майбутнього, любов до традицій і рідної культури.
Кожна людина оточує себе і навколишній простір тим, чим наповнена сама. У красі Всесвіту, людських душ, взаємин, коханні – прояв Любові Світової. Краса внутрішня прагне до краси навколишньої.
Про мисткиню:
Ольга Пілюгіна присвятила своє життя мистецтву гобелена. Це спадкова справа, адже народилась в родині художників і зростала у мистецькому середовищі. Творчий шлях художниці пролягає крізь дослідження та вивчення кращих традицій килимарства до їх розвитку.
Ольга Пілюгіна - заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, доцент кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», володар гранту Президента України, стипендіат Президента України 2012-2015 років. Автор серії монументальних гобеленів «Килимова Україна», шість з яких були визнані кращими творами року в Україні на Всеукраїнських виставках-конкурсах «Кращий твір року» (2014 ... 2020) під егідою Міністерства культури України.
Учасник понад 400 міжнародних, всеукраїнських, регіональних та родинних виставок, в тому числі 17 персональних, серед яких виставки в Національному банку України, Верховній Раді України, Національній академії мистецтв України, провідних музеях і галереях, дипломатичних представництвах і культурних центрах в Україні та за кордоном.
Більше про Ольгу Пілюгіну та її роботи можна дізнатись на https://www.facebook.com/pilyuhina
Виставка прийматиме відвідувачів з 22 грудня по 10 січня.
Поспілкуватися із автором буде можливість 22.12 з 12:00 до 19:00 та 23.12 - 26.12 з 14:00 до 19:00.
Вартість квитка: 100 грн.
! Наявність сертифікату вакцинації чи негативного тесту на COVID-19 та захисної маски обов’язкові.
Адреса виставки: МВЦ сучасного мистецтва, Київ, вул. Б. Хмельницького, 7