В бібліотеку Клуба Поезії додано автора Ніна Кащен

Вчителька початкових класів ще з шкільних років пронесла любов до красного слова, поетичної творчості, щороку нарощуючи майстерність віршування, шліфуючи талант, даний їй природою.

Ніна Петрівна Кащен народилася 1 березня 1939 року в селі Кошаринцях Барського району. Зараз живе в Мурованих Курилівцях. Працювала вчителем у школах Мурованокуриловецького району – селах Немерче, Вербовець, Наддністрянське та й у самих Мурованих Курилівцях.

Друкувалася в журналі «Розкажи онуку», у виданні Вінницької обласної організації Спілки письменників України «Вінницький край», літературно-мистецькому збірнику «Стожари», в регіональних періодичних виданнях Вінниччини.

Палітра митця досить різноманітна – в творчості Ніни Петрівни є поетичні твори про красу рідного краю та земляків-курилівчан, оспівування неперевершених почуттів – кохання, материнства, гімни поетеси-патріота на честь землі батьків, вічних цінностей українського народу.

Поетеса демонструє чимало творчих знахідок, від чого її твори стають цікавішими і краще сприймаються читачами. Ніна Кащен знаходить найкращі слова у творах пейзажної й інтимної лірики. Патріотичний струмінь активно пульсує у творах громадянської тематики.