Виставка "Левкасні мініатюри 2022"

На виставці будуть представлені левкаси, більшість з яких створені за мотивами мистецьких робіт, що брали участь у Другій Всеукраїнській Бієнале Левкасу 2021. Переважна більшість експонованих дошок матиме сталий розмір: 32х32 сантиметри. Разом з тим, мистецтво завжди вимагає свободи, тому і правила проєктів ЦСМ «Білий Світ» допускають певний ступінь вільності — для розмірів, тем та щасливих випадковостей. Тож на цій виставці можна буде також побачити об’єкти різної форми, розміру та обсягу. Головне, що їх об’єднує – його величність Левкас.

 

Відкриття виставки відбудеться 20 травня з 11:00 до 19:00
Урочиста частина розпочнеться о 16:00
Розклад роботи галереї: вт-сб – 11:00-19:00; нд-пн – вихідні. Вхід вільний
Всеукраїнська Бієнале Левкасу, заснована «Білим Світом» у 2019 році, та її дочірній проєкт «Левкасні мініатюри» знайомлять українських глядачів із фантастично широким розмаїттям рецептів, технік і стилів сучасного левкасу. Матеріалу, широко розповсюдженого ще в середньовіччі і покликаного забезпечити міцність та яскравість сакральних зображень. А сьогодні — такого, що здатен виконати безліч мистецьких цілей, переслідуваних нашими художниками. Дехто з них скрупульозно дотримується старовинного рецепту левкасної суміші, в той час як його сусід по майстерні може користуватись новітніми технологіями та готовими сумішами. По-різному наносяться і шари левкасу, неоднаково створюються фактури, а спектр можливих тем взагалі безмежний, як і саме життя.
На виставці «Левкасні Мініатюри 2022» можна буде побачити також колекцію міні-левкасів з попередньої виставки 2019 року. Вони відрізняються за розміром дошки, і для цієї частини експозиції ЦСМ запропонує окремий путівник.
Ті автори та поціновувачі левкасу, хто не зможе завітати на вернісаж, матимуть змогу побачити його пряму трансляцію на фейсбук-сторінці «Білого Світу».
Сайт: https://whiteworld.net/
Бієнале Левкасу: https://levkas.whiteworld.net/
Сторінка ЦСМ «Білий Світ»: facebook.com/whitewworld
Інстаграм: www.instagram.com/white_world_gallery/
Телеграм: t.me/WWgallery