Виставка "114 день" від ЦСМ Білий Світ

Реальність війни кардинально змінила оптику сприйняття загалом, а напрочуд ясно можна це помітити на прикладі сприйняття мистецтва. Написані задовго до війни полотна зараз промовляють до нас сьогоднішнім сленгом і світяться нещодавно народженою символікою. Половину митців хочеться записати у пророки, хоча, скоріше за все, справа не в руках, що створили роботу, а в очах, що дивляться на неї крізь призму нинішньої суворої дійсності.
У експозиції буде представлено більше 100 робіт від 40 сучасних українських митців. Вони різноманітні за формою, змістом і стилем; їх об’єднує дзвінке і вібруюче переживання, що відчули куратори виставки, відбираючи роботи на виставку. Небайдужа присутність, єднання і підтримка – ці скарби вони відшукували в колекції, щоб показати у не такий, як звичайно, час.
Мистецькі твори з колекції «Білого Світу» в експозиції розподілені по категоріях тривоги, хоробрості, травми, безпеки, зневіри, надії, розпачу, рутини й гумору, пам’яті та свободи. Категоріях, спільних для всіх українців, поєднуючих, зрозумілих тут і тепер. Ця виставка пропонує разом переживати моторошну та хворобливу добу, і мистецтво вживати як ліки.
Відкриття виставки відбудеться 17 червня о 16:00
Вартість квитка: повний – 80 грн, пільговий – 40 грн. Вхід на відкриття – безкоштовно.
Адреса: Київ, вул. Терещенківська, 9
Розклад роботи музею: 11:00-17:00 (вхід до 16:30); пн, чт – вихідні.
Національний музей «Київська картинна галерея»: https://knag.museum/
ЦСМ «Білий Світ»: https://whiteworld.net/