Виставка архітектурного пейзажу Наталії Карєвої-Готьє «Мій Київ»

Архітектурні пейзажі 17-19 століть допомагають нам отримати уявлення про тодійшній вигляд окремих пам'яток і ансамблів, а от сучасний пейзаж (за наявності значної кількості фотодокументів) важливий тим, що фіксує емоційну складову побутування архітектури, міського середовища, її образ, сприйнятий і відтворений художником – людиною з підвищеною естетичною чутливістю і відповідальністю.
Пам'ятки та їх оточення ледь не щодня зазнають десятків змін, які, зрештою, знищують автентичний образ, духовно-емоційну ауру. І саме тому для нас важливе мистецьке бачення, яке здатне синтезувати і певні історичні факти, і живі враження, й ідеальні уявлення про місто і його архітектурну спадщину.
Сьогодні, коли до загроз історичному середовищу Києва з боку забудовників, додалися ще й воєнні, мистецькі твори, як от живопис Наталії Карєвої-Готьє, набувають особливого значення для збереження спадщини, «київського тексту» в цілому.
Довідка про художницю
Наталя Карєва-Готьє народилася в Києві, дочка відомої художниці В. Виродової-Готьє. 1992 року закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (майстерня Миколи Стороженка). Викладає в Державній художній середній школі ім. Т. Шевченка. Член Національної спілки художників.
Виставку підготовано до Дня архітектури України