«Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси": Анатолій Дністровий

Анатолій Дністровий народився в Тернополі 1974 року. Закінчив історико-філологічний факультет Ніжинського педагогічного університету імені Миколи Гоголя (1997) та аспірантуру на кафедрі філософії Київського національного аграрного університету (2000). Кандидат філософських наук. Займався викладацькою діяльністю, працював як дослідник, спічрайтер, аналітик і піар-директор.
Член Українського ПЕН. Автор восьми поетичних книжок, повісті “Невідомий за вікном” (2001), романів “Місто уповільненої дії” (2003, 2021), “Пацики” (2005, 2011, 2020), “Патетичний блуд” (2005), “Дрозофіла над томом Канта” (2010), “Сніданок на снігу” (2015), “Б-52” (2019); чотирьох книг, а також близько ста художніх, літературно-критичних, філософських, політологічних публікацій у періодиці.
Перекладав поетичні твори Георга Тракля, Пауля Целана, Германа Броха, Альберта Еренштайна, Готфілда Бенна, Гергарда Фріча, Вітезслава Незвала, Алеся Рязанова. Серед особистих зацікавлень письменника є світова поезія, антисистемна філософія, соціологія, рибальство, вестерни, живопис. Веде ютуб-канал гуманітарно-культурологічного спрямування “Анатолій Дністровий”. Мешкає в Києві.
Проєкт «Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси» втілюється в межах Active Citizens Camp, який є частиною програми House of Europe за фінансової підтримки Європейського Союзу та адмініструється ГО "Місто Активних Громадян.
Куратори проєкту: Володимир Віхляєв та Ярослав Карпець.
“Дім Європи” (House of Europe) - програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.
Active Citizens Camp (Табір Активних Громадян) – це платформа для розвитку лідерського потенціалу та соціальної відповідальності молоді, поширення досвіду, генерації ідей, усвідомлення можливостей для підвищення спроможності громад.
Британська Рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, що працює у більш ніж 100 країнах на шести континентах. Мета діяльності – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей.
«Активні громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, яка реалізовується у 68 країнах світу.