У рамках проєкту "Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси" відбулась зустріч із відомим актором Дмитром Лінартовичем

Народився 1978 року в Києві в родині Костянтина Лінартовича, актора і режисера. Дмитро Лінартович навчався з першого по четвертий клас у школі-інтернаті, з п'ятого по дев'ятий — у школі № 75 ім. Лесі Українки, а потім — у школі № 87 імені О. Довженка. Улюбленими предметами Дмитра були українська література, фізкультура, малювання. Після закінчення школи він служив в армії, у прикордонних військах. У 2003 році Дмитро отримав диплом про вищу освіту, закінчивши акторський факультет Київського університету ім. Карпенка-Карого.
Перша велика роль була у фільмі 2002 року «Невелика подорож на великій каруселі» режисера Михайла Іллєнка. Рівно через 10 років вийшов другий фільм за його участю «Той, хто пройшов крізь вогонь», головна роль — Іван Додока. Лінартович зіграв у біографічній драмі воєнного пілота родом з Полтавщини. Його герой Іван Додока, прототипом якого став реальний український пілот Іван Доценко, після війни потрапляє до Канади, де неочікувано для себе стає вождем індіанського племені.
 
Проєкт «Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси» втілюється в межах Active Citizens Camp, який є частиною програми House of Europe за фінансової підтримки Європейського Союзу та адмініструється ГО "Місто Активних Громадян.
Куратори проєкту: Володимир Віхляєв та Ярослав Карпець.
“Дім Європи” (House of Europe) - програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.
Active Citizens Camp (Табір Активних Громадян) – це платформа для розвитку лідерського потенціалу та соціальної відповідальності молоді, поширення досвіду, генерації ідей, усвідомлення можливостей для підвищення спроможності громад.
Британська Рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, що працює у більш ніж 100 країнах на шести континентах. Мета діяльності – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей.
«Активні громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, яка реалізовується у 68 країнах світу