Розмови про сільське хазяйство. Презентація книги Євгена Чикаленка

Свого часу «Розмови про сільське хазяйство» була другою за популярністю українською книгою після «Кобзаря». На сьогодні вона є важливою історико-культурною пам’яткою аграрної сфери, з оригінальною подачею та непростою історією, про яку вам детально розповість наша спікерка – директорка туристичного сайту «Київські фрески», відома екскурсовод, за ініціативи якої й була видана книга – Анжела Савченко.
Дата: 2 вересня 2022 р.
Час: 16:00-18:00.
Вартість участі – за музейним квитком (50 грн.).
Зверніть увагу! У разі оголошення повітряної тривоги ми призупиняємо нашу презентацію, а учасників просимо пройти до найближчого укриття.
Біографічна довідка
Євген Чикаленко народився 21 грудня 1861 року в селі Перешори (Одеська обл.) в родині з козацько-шляхетським корінням. Освіту здобув у Харківському університеті (природничий відділ). Зі студентських років й упродовж усього свого життя займався активною громадсько-політичною діяльністю. Проявив себе як здібний агроном - навіть у посушливі роки отримував гарний врожай на своїх полях. На основі власного досвіду видав книгу-порадник «Розмови про сільське хазяйство». У 1917 році став одним із ініціаторів проголошення Української Центральної Ради – керівного органу майбутньої УНР. З 1920 року перебував в еміграції, продовжував займатися громадською роботою. Помер 20 червня 1929 року у місті Подєбради, Чехословаччина.