У Національному музеї імені Тараса Шевченка відкрилась виставка "Рік тривоги"

Виставка «Рік тривоги», організована Національним музеєм Тараса Шевченка, одне з висловлювань художників, які власним мистецтвом чинять творчий опір та підтримують духовні сили України на культурному фронті.
Ольга Петрова, Олена Придувалова, Владислав Шерешевський – відомі в світі українські майстри. Олена Придувалова – майстриня київського пейзажу в серії «Київ – 2014. Майдан» та в триптиху «Червоний хрест – чорний хрест» (2022 рік) розповідає про жертви якими народ України розплачується за Свободу та Незалежність.
Ольга Петрова в полотні «Вишиванка» («Розп’ята вишиванка», 2011 рік) нагадує про довгу історичну дорогу України до набуття Незалежності від 17 століття до сьогодні. В актуальній серії «Сумні Карпати» глядач відчує думки художниці про патріотів із Карпатської України, на яких з тривогою та надією чекають вдома батьки та наречені.
Владислав Шерешевський нещодавно експонував жорстку та іронічну виставку «Воєнний стан» в галереї «Білий світ» (Київ, 2022 рік). Твори, що представлені на виставці «Рік тривоги», вселяють віру у добро. Владислав Шерешевський пропонує прогулянку до світла.
Різні аспекти художнього мислення майстрів дарують глядачам силу, надію та розраду.
Коли: 17 серпня – 18 вересня 2022 року
Де: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12
Виставка працюватиме за графіком роботи музею.
Вхід на виставку - за вхідним квитком до музею.