О. Гребенюк, Б. Кірєєв, Є. Зінченко презентують проєкт «Українські солоспіви до та під час війни...»

Про проєкт:
«Українські солоспіви до та під час війни» — це спільний мистецько-пісенний проєкт Євгена Зінченка, Олени Гребенюк та Богдана Кірєєва, покликаний показати тяглість української культурної традиції. Світлини «до та під час» виступають своєрідним тлом для знайомства з українською музичною культурою різних епох. Концерт «Українські солоспіви», який відбудеться 11 вересня в рамках виставки — нагода зануритися в українську співочу культуру та підтримати її.
Понад 6 місяців триває повномасштабна війна в Україні. Як часто ми згадуємо часи до війни? Про що думаємо? Що відчуваємо? Що порівнюємо? У що віримо?
Євгену Зінченку вдалося відтворити на світлинах ці «до» та «під час» разом із комплексом складних переживань та емоцій, близьких і знайомих кожному. Автор створив роботи методом поєднання кількох кадрів в одному, де зібрані різні фотографії, зняті до та після воєнних подій. На виставці буде представлена 31 робота. Це невипадково й певною мірою символічно, адже Україна відзначила 31-й рік Незалежності. Автор наповнив свої роботи важливими змістами — болем втрат, переживаннями, надією та вірою в перемогу і, звісно ж, любов'ю.
Любов’ю до України та її народу, просякнута кожна світлина Євгена Зінченка, адже українці демонструють надзвичайну твердість духу та щодня дають відсіч ворогові.
Переглянувши фотографії Євгена Зінченка, відома оперна співачка, володарка ліричного сопрано та Богдан Кірєєв, соліст Віденських балів в Україні, ліричний баритон, розпочали пошуки невідомих та маловиконуваних творів українських композиторів різних часів. Для того, щоб на концерті співали не тільки виконавці, а й глядачі, співаки доповнили програму дуже відомими творами.
«Ми розуміємо, що українська музика існувала до багатьох війн, існує під час та існуватиме і після нас, тому ми намагаємось донести всю її красу до людей», – зауважує Богдан, який з перших днів війни допомагав у рідному Фастові, потім приєднався до медичних волонтерів, а згодом до великої родини Благодійного фонду «Ми всі з України».
«Під час війни ми співаємо дуже багато волонтерських концертів і розуміємо наскільки важливо не забути, що мистецтво — це не тільки насолода та ліки для душі, а й підняття патріотичного духу у військових та у цивільного населення», — переконує відома співачка, яка активно займається волонтерською діяльністю з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Так, у синтезі мистецв, рефлексій і неможливості авторів проєкту стояти осторонь історичних подій та трансоформацій, які переживає Україна, народився надвичайно важливий просвітницький проєкт «Українські солоспіви до та під час війни...».
Про автора:
Євген Зінченко — український фотограф. Понад 10 років професійно займається фотографією, працює у різних жанрах. Творчість Євгена — яскрава та емоційна, сповнена глибоких змістів і сенсових нашарувань. З перших днів війни у фокусі митця — місця, де ведуться бойові дії та життя країни, яка чинить сротив загарбницькій війні. «У це неможливо було повірити, але я розумів, що повномасштабне вторгнення росії в Україну неминуче, бо ми їм пручаємося віками, і ця війна має поставити крапку у знущаннях та геноциді Українського народу росіянами, яке тривало віками», — емоційно зауважує Євген.
Вартість візиту на виставку: 50 ₴
Відвідати концерт: 150 ₴