Лекція Ольги Балашової «Знання проти імперії: 10 історій про наше мистецтво, які має знати кожен»

Саме тому ми розпочали серію офлайн-подій для тих, кому не вистачило уроків з історії, мови та мистецтва у шкільні роки. Спеціально для вас ми запрошуємо найкращих експертів з гуманітарних знань – науковців, блогерів, викладачів, які розкажуть про українську культуру не нудно (так буває? авжеж!). Готуйтеся до яскравих прикладів, гострих тем та навіть мемів! «Гуманітарна допомога» — це саме те місце, де ви зможете не соромитись і поставити будь-які власні запитання щодо теми та отримати на них відповідь від справжнього знавця.
Нашою наступною лекторкою стане мистецтвознавиця, кураторка, голова громадської організації «Музей сучасного мистецтва» Ольга Балашова.
Чи думали ви про те, що правдива історія України — це історія нашого мистецтва? Скільки б ворожа пропаганда не спекулювала на тому, що нашої країни не існувало до ХХ століття. Жива, тягла та унікальна традиція, що налічує більше 1000 років — неспростовний доказ. На зустрічі ми поговоримо про те, що робить українське мистецтво, (яке має всі ті самі риси і періоди, що і європейське) самобутнім явищем світової культури.
«Гуманітарна допомога» — це серія благодійних подій. А це означає, що купуючи квиток на подію, ви робите благодійний внесок одразу для п’яти соціальних організацій:
БФ Серця Майбутнього, які адресно допомагають дітям із вадами серця.
БФ Let's Help, які допомагають покинутим стареньким та стареньким у геріатричних пансіонатах.
БФ Центр соціальних проектів майбутнього, які допомагають тваринам, що залишились у зоопарках Харкова та Миколаєва.
БФ Діти героїв, які надають адресну допомогу дітям загиблих героїв.
БФ Соломʼянські котики, які надають гуманітарну допомогу у справі розмінування територій. Закуповують засоби для ДСНС та поліції (міношукачі, металошукачі, набори для розмінування).
Всі донати відвідувачів буде зараховано у спільну скарбничку на платформі dobro.ua Української Біржі Благодійності та рівномірно розподілені між цими п’ятьма організаціями. Приходьте обов’язково, щоб стати розумнішими і добрішими разом!
Кількість місць на нашу подію обмежена. Квиточки за посиланням: https://bit.ly/3thaFur
У разі повітряної тривоги ми просимо всіх пройти за організаторами до найближчого укриття, яке знаходиться на паркінгу бізнес-центру. В разі, якщо тривога триватиме менше ніж 30 хвилин, ми запросимо вас повернутися на лекцію. Якщо більше – на жаль, нам доведеться скасувати подію. Ваш внесок буде зараховано на благодійність. Зверніть увагу: ваш благодійний внесок є безповоротним, навіть у випадку переносу чи скасування заходу.