У Чернівцях проведуть творчий вечір письменниці і волонтерки Христі Венгринюк

Середа, 11 січня 2023 року, 18:30!
У Літературному целанівському центрі відбудеться літературний вечір – читання та розмова за участі української поетеси, співзасновниці і головної редакторки видавництва «Чорні вівці» і активної волонтерки Христі Венгринюк (Khrystia Vengryniuk).
Модераторка вечора – культуртрегерка Євгенія Лопата – поспілкується із Христею Венгринюк про українську літературу після повномасштабного вторгнення, про відчуття війни, про волонтерство та висвітлення ситуації в Україні закордоном. Письменниця зачитає нові тексти про війну проти України – нові вірші, есей із антології «Воєнний стан» (видавництво Meridian Czernowitz), уривки із майбутніх прозових книжок, а також поспілкується із відвідувачами вечора на актуальні теми.
Христя Венгринюк – українська авторка (прозаїк, поетеса, драматург), літературознавиця, художниця. Захистила кандидатську дисертацію з життя та творчості української письменниці Наталени Королеви. Є співзасновницею видавництва «Чорні вівці», засновницею студії мистецтва «МонмАРТр», де викладала живопис здебільшого діткам з особливостями. Організаторка та учасниця різних літературних і мистецьких акцій. Авторка дитячих книжок, прозових та поетичних збірок, зокрема роману «Хутір Америка» (2013), збірки малої прози «Народжуватися і помирати взутими» (2018), поетичної збірки «Довгі очі» (2013) та багатьох інших. Живе в Чернівцях (Україна) та Софії (Болгарія).
Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).
Вхід – вільний.
Онлайн-стрім події можна буде переглянути тут, на сторінці Paul Celan Literaturzentrum у Facebook.