КУЛЬБАБОВИЙ ВАЛЬС. ДАЛІ БУДЕ…ТВОРЧИЙ ВЕЧІР З ПОЕТЕСОЮ ЛЮДМИЛОЮ ЖИВОЛУП

«КУЛЬБАБОВИЙ ВАЛЬС. ДАЛІ БУДЕ…»
Творча зустріч з поетесою Людмилою Живолуп під такою назвою відбудеться в бібліотеці ім. В. Яна 7 травня 2023 року, о 12.00.
«Я, напевне, змогла б
утекти від кульбаб,
та вони попросили – не йди!..»
У часи воєнного лихоліття, зневіри і безнадії, часто порятунком для людських душ стає Слово. Те, що було споконвіку... А поезія, як до кінця нерозгадана дивовижна субстанція, зцілює особливо, даючи розуміння вічних і незмінних цінностей, надихаючи на життя, спонукаючи до творчості в усіх її вимірах і проявах.
Людмила Живолуп пише вірші з 8-ми років. І саме кульбаби – як символ дитинства і сонячного початку світу посідають в її творчості особливе місце. Дитячий віршик «День народження кульбаби» приніс їй найпершу перемогу в Міжнародному літературному конкурсі «Коронація Слова». А потім нагороду цього знаного мистецького форуму отримав пісенний текст авторки «Кульбабовий вальс». У цілому Людмила Живолуп дев'ять разів перемагала як власне в «Коронації Слова», так і окремих його складових – «Дитяча Коронація», «Молода КороНація», «Гранд Коронація».
Також має численні нагороди інших літературних конкурсів: щорічного конкурсу «Поетична зима Миколи Сома», Міжнародної Корнійчуковської премії, Всеукраїнського фестивалю імені Василя Скуратівського «До Василя!», «Першого зимового конкурсу» від видавництва «Літвир», Міжнародного фестивалю авторської поезії та пісні «SEVAMA фест», конкурсу «Чатує в століттях Чернеча гора» від літературно-мистецького журналу «Склянка Часу*Zeitglas», Всеукраїнського літературного конкурсу «Моє слово».
Людмила Живолуп – співавторка колективної збірки поезій та есеїв «Квиток на Гелікон», яка вийшла в 2021 році. Друкувалася на сторінках періодичної преси: газета «Сільські Вісті», журнал «Склянка Часу*Zeitglas», альманах «Скіфія», «Антологія сучасної новелістики та лірики України», журнал для дітей «Пізнайко».
Вже майже два десятиліття вона є автором та перекладачем віршів для дітей у видавництві «Ранок», м. Харків. А також – авторка текстів низки пісенних творів, які неодноразово звучали на хвилях Українського радіо: «Перепустка
в дитинство», «Місячний кіт», «Кольорова пісня».
Тож разом із нашою гостею Людмилою Живолуп запрошуємо усіх шанувальників поезії до ліричного «Кульбабового вальсу…» – в неділю, 7 травня, о 12.00!
Адреса: бібліотека ім. В. Яна, проспект Миру, 13, м. Київ