В КИЄВІ ВІДКРИЮТЬ БІБІЛОТЕКУ ЯРОСЛАВИ І СЛАВИ СТЕЦЬКО

В Києві відкриють бібліотеку Ярослава Стецька та Слави Стецько
30 червня 2023 року, з нагоди відзначення 82-ї річниці Акту відновлення Української держави, проголошеного 30 червня 1941 року, відбудеться урочисте відкриття бібліотеки подружжя Ярослава Стецька та Слави Стецько.
Бібліотека розміщена в одній із кімнат музею Ярослава Стецька і Слави Стецько, в приміщенні в якому працювала з 2001 р. Слава Стецько (вул. Антоновича, 3Б, ст.м. «Площа українських героїв» (колишня ст.м. Льва Толстого»)).
Серед представлених книг будуть особисті книжки Ярослава і Слави Стецько, які були перевезені з їхньої Мюнхенської квартири, з Німеччини.
У бібліотеці також буде розгоргнуто експозицію під назвою «Відновлення Української Держави в умовах Другої світової війни», на якій будуть представлені фотографії та документи цієї історичної події.
Початок заходу: 14.00
Запрошуємо киян та гостей столиці взяти участь у заході.
Ярослав Стецько - Голова Українського Державного Правління, створеного Національними Зборами в процесі відновлення Української Держави 30 червня 1941 р., один з найближчих соратників Степана Бандери та Романа Шухевича, в'язень внутрішньої гестапівської тюрми «Целленбау» нацистського табору «Заксенгаузен» (1941-1944 рр.), Голова Проводу ОУН (1968-1986 рр.), Президент Антибільшовицького Блоку Народів (1946-1986 рр.), член-засновник та постійний член екзекутиви «Світової антикомуністичної ліги» (1970-1986 рр.), ініціатор створення Європейської Ради Свободи.
Слава Стецько - українська державна діячка, народна депутатка України другого, третього та четвертого скликань, Голова Конгресу Українських Націоналістів, Голова Проводу ОУН(р), Президент Антибільшовицького Блоку Народів (АБН). Її життя було сповнене жертовності та присвячене здобуттю та розбудові Української незалежної держави.