ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ СЕРГІЯ ПАНТЮКА "ЗНИКОМА ЗИМА"

2 серпня о 16:30 Національний музей літератури України запрошує на презентацію поетичної збірки Сергія Пантюка «Зникома зима», що відбудеться в рамках музейного проекту «ритМИ і риМИ війни».
Сергій Пантюк – відомий український письменник, автор численних книг для дорослих і дітей, серед них і 19 поетичних збірок. Крім того він перекладач, редактор, журналіст, громадський діяч і видавець, член Спілки письменників України, її секретар. А ще пан Сергій знаний як неординарна харизматична особистість, учасник багатьох видавничих проектів, засновник фестивалів («Під знаком Водолія», «Сліва-фест», «Віршень»), знаковий гість і учасник різнорідних мистецьких перформансів. Нині – він головний сержант БПКР 23 окремого батальйону спеціального призначення Збройних сил України.
Збірка «Зникома зима» – дев’ятнадцята поетична книжка Сергія Пантюка. В ній присутні як традиційні для поета мотиви осягнення Всесвіту й українців у ньому, так і нові тексти про війну, учасником якої є сам автор від її початку. Частина віршів збірки написана під Бахмутом, де він воював разом з побратимами у найгарячіший період осені 2022 – весни 2023 рр.
Окремий розділ книжки складають лінгвоекспериментальні тексти, в яких він з гумором демонструє багатство й тонкощі рідної мови.
До участі запрошені вчені, митці-воїни, друзі поета.
Модератор презентації – письменник Іван Андрусяк.
Під час презентації передбачається збір коштів для БПКР 23 окремого батальйону спеціального призначення Збройних сил України, де служить Сергій Пантюк.
Вхід за музейним квитком.