ЗУСТРІЧ З ЧИТАЧАМИ КНИГИ ОЛЬГИ КАРІ "ЖИТТЯ ПОСЕРЕД ЖИТТЯ"

Твоя історія: про те, чому важливо фіксувати досвід війни
Зустріч з читачами книги Ольг Карі “Життя посеред життя”
Організатори: Yakaboo Publishing
Приходьте поговорити про те, як це було! У кожної та кожного сьогодні є "своя історія війни". Цим спільним досвідом необхідно ділитися, його важливо проговорювати разом.
Ольга Карі, авторка книги “Життя посеред життя” про досвід киянок, що лишились у місті на початку повномасштабного вторгнення, запрошує до щирої бесіди всіх, кому важливо зберегти правдиві спогади й свідчення нашого воєнного життя.
На зустрічі, яку модеруватиме головна редакторка порталу “Вікенд у Києві” Світлана Максимець, гості зустрічі та авторка разом поміркують про те, чому кожному і кожній важливо в той чи інший спосіб фіксувати власний і довколишній досвід війни, у щоденниках, в книгах, в нотатках, навіть у фото, як відшукати світло в найтемнішу пору й не втратити віру в те, що обов’язково настане “після”?
Цитата:
“Насправді війна — це не той шлях, яким я хотіла би відшукати дорогу до “своїх” людей, упізнати їх і стати з ними поряд. Я не хочу дякувати війні за те, що показала: я маю друзів. І зрештою, мене ніхто й не питав, хочу я тої війни чи ні. Та вже як є. Можливо, був і кружний шлях до “своїх”, який повів би мене крізь роки кавувань, розмов за спільним столом, подарунків на Різдво та дні народження, походів до театру чи на квітучі магнолії й бузок, та довелося йти навпростець і то дуже швидко: під вибухи ракет, гупання ППО і гудіння винищувачів, дослухаючись до пострілів на порожній вулиці та починаючи кожен свій день із “Як ви там?”. Ця страшна стежка в темряві вивела мене до “своїх” справжніх людей. Їх небагато, але ті, хто є, — вони “мої” вже на все життя».
Про авторку:
Ольга Карі — українська письменниця й журналістка, авторка книг «Рибка дядечка Завена», Темпора, (довгий список ЛітАкцент, короткий список ВВС–2020), «Компот із патисонів», Комора («2020). Працювала теле- і радіоведучою на «Громадському радіо», «Радіо Свобода», «Сніданок з 1+1». Художні репортажі авторки відзначені спеціальними винагородами конкурсу художнього репортажу «Самовидець»: «По той бік свята» (у збірці «Життя у містах», 2019) та «Хрестик» (у збірці «Як ми змінюємось», 2020).
 
Час події: вівторок, 14 вересня 2023, 19:00
Місце події: Киїів, Арт-книгарня “Місто”, вул. Князів Острозьких 5/2 (ст. м. Арсенальна)
У зустрічі візьмуть участь:
Ольга Карі – українська письменниця, журналістка, колумністка.
Модерує зустріч Світлана Максимець, засновниця та головна редакторка видання Вікенд — онлайн-журналу про життя в Києві.
 
Увага! У разі повітряної тривоги найближче укриття - ст. м. Арсенальна