СТАРИЙ ЛЕВ ЗАПРОШУЄ НА КНИЖКОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ Coffee,Books & Vintage

7-8 жовтня Львів чекає гостей на фестивалі Coffee, Books & Vintage, що вже втретє збирає довкола себе шанувальників кави, книг та неймовірної атмосфери. Старий Лев підготував для вас багато книжкових новинок, а також цікаві розмови з людьми, які творять культуру тут і зараз – про літературу, сьогодення, виклики, натхнення та життя. На фестивалі буде можливість долучитись до збору книжок для бібліотеки селища Замглай Чернігівського району Чернігівської області.
Тож занотовуйте дати і приходьте на зустрічі! Усі події відбуватимуться в укритті на території !FESTrepublic (вул. Старознесенська 24-26). Квитки на фестиваль тут: https://linktr.ee/coffee.books.vintage
 
 Субота, 7 жовтня
 
 13:00
Словесні ігри та цінності: як знайти себе в Дискосвіті Террі Пратчетта
«Дискосвіт» Террі Пратчетта – це серія творів з 41 роману, 5 оповідань, низки довідників, путівників та альманахів, кількох мап та навіть кулінарної книги. Романи Террі Пратчетта – це суміш гумору та філософії, та, звісно, численні алюзії, що відсилають читачів до творів класичної літератури, явищ популярної культури та античної історії. Нині у «Видавництві Старого Лева» вийшло аж 27 книг сера Террі – під пильним керівництвом пратчеттознавиць, редакторок Ольги Ренн та Галини Листвак. Як не загубитись у Дискосвіті? Як знайти книгу для себе? У чому феномен популярності книг Террі Пратчетта? Про це та багато іншого з закулісся роботи над українським виданням книг майстра фентезі – у нашій розмові.
 
 14:00
Зустріч пам'яті Андрія Гудими. Смакувати Життя, попри все: «69 спецій для Серця»
Андрій Гудима — Майстер, Батько, Воїн Світла, який прагнув ділитися зі світом знаннями і любов’ю до всього. Автор не встиг побачити власну книгу «69 спецій для Серця», віддавши за свою країну життя. Життя, яке надзвичайно любив. У суботу, 7 жовтня, о 14:00 запрошуємо вас приєднатись до зустрічі пам’яті Андрія Гудими. Будемо говорити про смак до Життя, книгу «69 спецій для Серця» та спогади, що тримають попри все.
Учасники розмови: Олекса Гудима, Юлія Гудима, Мар'яна Савка, Світлана Фесенко; модераторка – Катерина Ісаєнко.
 
 15:00
Зустріч з Філіпом Сендсом, юристом та письменником. Відповідальність за скоєне, спроби відбілювання зла та парелелі між книгою «Щурячий лаз» та злочинами росії проти України
Правозахисник, юрист-міжнародник, президент британської організації PEN та автор книг «Східно-західна вулиця» та «Щурячий лаз» Філіп Сендс роками досліджує міжнародне право, геноциди та злочини проти людяності. Цих питань стосуються дві його книги, що вийшли друком у «Видавництві Старого Лева». З автором та модераторкою Софією Дяк поговоримо про історичну пам’ять, паралелі між нацистськими злочинами та злочинами росії проти України, відповідальність, а також чи може бути зло покаране та як це зробити?
Філіп Сендс долучиться до зустрічі у онлайн-форматі.
 
 16:00
Тарас Прохасько та «Лексикон таємних знань»: розмова про новітню класику
7 жовтня о 16:00 запрошуємо на зустріч з письменником Тарасом Прохаськом та розмову про його культову книгу «Лексикон таємних знань», яка вийшла друком в оновленому художньому оформленні – за майже 20 років після першої появи у світ. Про реактуалізацію класики, віднайдення нових сенсів, читачів і світ, що змінюється, поговоримо з автором та модераторкою Мар’яною Савкою.
 
 17:00
«І наостанок»: Генрі Марш про нову книгу і особисту боротьбу
Генрі Марш – всесвітньовідомий нейрохірург із багаторічним стажем. Протягом десятків років він боровся за людські життя, а тепер сам опинився в ситуації, коли пацієнт – він сам і нині триває боротьба за його життя. Про шлях від лікаря до пацієнта, завершення справ та будування планів, медицину в Британії та Україні, зрештою про життя та смерть будемо говорити на презентації його нової книги «І наостанок». Модеруватиме зустріч Мар'яна Савка.
 
 18:00
Стендап Саші Кольцової «Живі після 27»
Лідерка гурту «Крихітка», журналістка, композиторка, авторка книжок-новинок «Зубна поліція» та «Малюк чує звук» Саша Кольцова завітає до Львова із стендапом та книжковою автограф-сесією – 7 жовтня о 18:00. Спостереження про нас усіх та кожного, життя після 27-ми та іронію, як спосіб втримати рівновагу – у виступі Саші на фестивалі Coffee, Books & Vintage.
 
 
 Неділя, 8 жовтня
 
 13:00
Цикл часу. Як історія кусає себе за хвіст. Лекція Володимира Єрмоленка
8 жовтня о 13:00 запрошуємо вас на лекцію філософа та письменника Володимира Єрмоленка. Про плинність часу, повторюваність історії, європейські та українські досвіди, уроки та помилки – на зустрічі з автором книг «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі», «Ловець океану», «Далекі близькі».
 
 14:00
Читає (та говорить) Євгенія Кузнєцова
8 жовтня, о 15:00 запрошуємо на зустріч з Євгенією Кузнєцовою – письменницею, блогеркою, авторкою книги «Спитайте Мієчку», «Драбина», «Мова-меч» та ін. Що мотивує авторку писати? Як вона ставиться до успіху перших книг? А ще про пости у фейсбуці, гумор в літературі та житті, приховані сенси, гарбузи, помідори та борщ – у розмові Євгенії Кузнєцової та модераторки Катерини Ісаєнко. І, звісно, будуть читання нових текстів, що (можливо) увійдуть до нової книги Євгенії.
 
 15:00
«Наш Софійний Дивосвіт. Історія української вічності»: зустріч з письменником та військовим капеланом Андрієм Зелінським
Книга письменника та військового капелана Андрія Зелінського «Семенові зорі» — алегорична казка, де кожен образ і персонаж — невипадковий, а кожна подія, яка трапляється з головним героєм, спонукає його до глибоких філософських роздумів і важливих висновків, сприяє особистому зростанню. У розмові довкола книги автор розкриє ідею Софійного Дивосвіту та поговорить з гостями про вічність, творення людиною себе та світу, мудрість, цінності та героїв серед нас.
Модераторка: Мар'яна Савка.
 
 16:00
«Люди на каві»: чи може бути легкою проза в тяжкі часи? Прем‘єра прозової книжки Мар‘яни Савки
«Люди на каві» – перша прозова книга Мар’яни Савки, куди увійшли тексти, що писались до та після повномасштабного вторгнення. Це щемкі, теплі і відверті історії про звичайних людей, які живуть своє життя, з його драмами, болючими розривами і вічним прагненням щастя. На презентації книги будемо говорити про людей та каву, прозу та поезію, підглядання за героями, доречність смішних історій та чи може бути проза легкою. Модеруватиме зустріч Олена Гусейнова.
 
 17:00
Смаки Львова. Розмова з Маріанною Душар, Льолею Ландою, Леране Хайбуллаєвою та Тетяною Казанцевою
Кухня Львова та традиції готування розвивались та формувались під впливом низки історичних подій, а часом і випадковостей та вдалих збігів обставин. Що впливало та впливає на гастрономічні традиції краю? Яку страву можна вважати візиткою міста? Як мультикультурність Львова проявляється у його смаках? Як відновлюються забуті рецепти та чи варто їх модернізувати? Про це та багато іншого поговоримо з дослідницею галицької кухні Маріанною Душар, власницею ресторану «Ієрусалим» Льолею Ландою, львовознавицею Тетяною Казанцевою та ресторанною продюсеркою ресторану «Кримський Дворик» Леране Хайбуллаєвою.
 
 18:00
Вечір поезії: Мар'яна Савка, Катерина Міхаліцина, Любомир Серняк, Наталка Фурса, Власта Власенко
Різні. Сильні. Сміливі. Чуттєві. Болісні та щемливі. У них впізнаєш себе та свій світ. У них – любов, війна та життя. Вірші Мар'яни Савки, Катерини Міхаліциної, Любомира Серняка, Наталки Фурси та Власта Власенко окрилюють, надихають та змушують серце завмирати. Чекаємо на вечері поетичних читань улюблених та щойно написаних віршів – у неділю, 8 жовтня, о 18:00.