ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОКСАНИ ЗЕНЕНКО "ПОБРАТИМ ГЕТЬМАНА"

9 квітня о 16:00 у #БібліотекаМудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1) відбудеться презентація книги Оксани Зененко «Побратим гетьмана» (Вид-во «Український пріоритет», 2024).

Оксана Зененко – українська письменниця, авторка історичних романів. У 2019 році у Всеукраїнській газеті «Дебют» вийшов друком роман «Чемпіонка». Восени того ж року стала співавтором збірки «Покрова через Збруч» від видавництва «КМ-Букс». Багаторічне захоплення історією України і, зокрема, дослідження епохи Гетьманщини, лягли в основу її романів «Останній лицар гетьмана» (2020), «Таємна місія гетьмана» (2021) та «Побратим гетьмана» (2024). У січні 2021 року за роман «Останній лицар гетьмана»
авторку нагороджено Золотим пером і медаллю імені О. Довженка.
В усіх творах письменниці присутні реальні історичні постаті XVII-XVIIІ століть, а самі сюжети відкривають завісу визвольної війни під проводом гетьманів Петра Дорошенка, Івана Мазепи та Пилипа Орлика. Нова книга Оксани Зененко «Побратим гетьмана» написана на основі наукових досліджень багатьох українських істориків і записів самого Пилипа Орлика. Під час презентації авторка розповість про людину, що випередила свій час – Пилипа Орлика й славного кошового отамана – Костя Гордієнка, про їх військові походи проти московської окупації та неабиякий історичний внесок і досвід.
Письменниця з радістю поділиться про перші проби пера, плани на майбутнє, як вона здійснює власні історичні дослідження, у який спосіб словом малює своїх художніх персонажів та створює цікаві сюжетні лінії, де минуле показує шлях для майбутнього…