Публічна бібліотека імені Лесі Українки покаже фільм "Вартові міражів" у прямому етері

Анатолій Горовий - історик, письменник, педагог, художник. Він походить з козацького роду Горових, які отримали шляхетство наприкінці XVII ст. Працював вчителем у школах, профтехучилищах, вихователем, референтом з методичної роботи Всеросійського товариства «Знання», в міському клубі туристів — інструктором зі спелеотуризму.
В 1990-ті був одним із тих, хто започаткував Києво-Печерський гуманітарний колегіум, і став його першим ректором. Створив творче об'єднання «Отава», на початку XXI ст.
Автор двох прозових книг: «Доки шабля в руці» — химерна повість для дітей та дорослих та «Аліпій — перший руський іконописець» — повість про події XII ст. У 2009 р. вийшла збірка поезій «Там, за обрієм, коротка мить».
В 2008 відбулися перші персональні виставки живописних робіт Горового. Пише в стилі експрсіонізму.
Анатолій Горовий — один із творців принципів сучасної музейної педагогіки. Автор ідеї сприйняття молодим поколінням музейних парадигм через власні творчі зусилля.
У 2009 р. за сценарієм пана Анатолія «Стріла заздрощів» був знятий експериментальний художньо-документальний фільм про лікаря-ченця Агапіта. В цьому фільмі Анатолій Горовий зіграв головну роль.

Фільм транслюється з просвітницькою метою на некомерційній основі.