У музеї Павла Тичини в Києві відкривається виставка "Первоцвіт"

Травень – пора молоді, тому на часі виставка робіт юних дизайнерів, що набувають професійних знань у Фаховому коледжі мистецтв та дизайну КНУТД. "До молоді мій чистий голос",– писав Павло Тичина. Тому ми вирішили представити молодіжний жанр – плакат.

Студенти Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУТД вперше продемонструють свої роботи широкому загалу. В коледжі, який вже 9 років готує молодших спеціалістів-дизайнерів, регулярно відбуваються тематичні виставки та щорічний конкурс «АРТСХОДИ». Але представити свої роботи в стінах музею для студентів особливо важливо, а для викладачів – відповідально.

На виставці «ПЕРВОЦВІТ» зібрано плакати і варіанти дизайну запрошень. Деякі роботи можуть здатися глядачам занадто експериментальними. Але авторам виставки – 16-17 років, вони сміливі й зухвалі. Вони переосмислюють постаті минулого й обирають у майбутнє те, що відгукується найбільше. Яким може бути їх Тичина? Непорочним Серцем Діви Марії, багатодвер`ям, липовим цвітом чи молодою кров’ю в жилах? Приходьте, побачите!