Відбулася відкрита презентація міжнародного артпроєкту #365daysafter

Артпроєкт #365daysafter створено мистецькою організацією “MOKONSHU” разом з партнерами: креативним агентством “KAMSOMOL”, галереєю “Garaža KAMBA” (Загреб, Хорватія), міжнародною резиденцією митців “DE LICEIRAS 18”(Порто, Португалія), та independent Institute of Contemporary Arts “Snarte Space” (Нанчанг, Китай).
#365daysafter складається з двох частин: життя під час пандемії covid-19 і погляд у майбутнє. Цим проєктом ми прагнемо дослідити локальний контекст чотирьох країн, об’єднати досвід і створити базу інформаційного матеріалу, що слугуватиме мотивацією і інструкцією для молодих митців, як подолати кризу спричиненою COVID-19 і боротись з наслідками.
Ключовою ідеєю цього міжнародного артпроєкту є історія досвіду творчої діяльності періоду пандемії від кожного учасника. В рамках проєкту ми зібрали понад 200-і історій досвіду митців з різних міст України, Хорватії, Португалії і Китаю, з якими відвідувачі зможуть ознайомитись під час виставки в одній із найстаріших київських галерей- галереї «Митець» з 1 по 7 липня.
Організатори проєкту:
Мистецька організація “MOKONSHU” (Київ, Україна) – об’єднання митців, артпростір і галерея. Діяльність "Mokonshu" спрямована на розкриття потенціалу молодих митців в процесі виходу на артринок, участі у групових виставках і проєктах.
Художня галерея Garaža KAMBA (Загреб, Хорватія)- це сучасний виставковий простір, що знаходиться у центрі Загреба, столиці Хорватії. Галерея була заснована в 2017 році і з тих пір “Kamba” функціонує як pop-up галерея, з особливим акцентом на нові медіа і міждисциплінарні художні практики.
Креативне агентство “KAMSOMOL” (Київ, Україна) – група творців медіаарт контенту. Цифрові інструменти та діяльність: організація мистецьких заходів (виставок та проєктів), створення віртуальних галерей, веб-виробництво, відеопродукція, 3D-моделювання, доповнена реальність, онлайн події, віртуальна реальність.
“DE LICEIRAS 18” – експериментальний, незалежний, керований художниками простір, розташований у старому житловому будинку в історичному центрі Порту, Португалія. Щомісяця резиденція приймає групу міжнародних художників, що формують постійно мінливу, динамічну і тимчасову мистецьку спільноту. Резиденцією керує некомерційна культурна асоціація Eklipsefémero - Núcleo Artístico Independente.
Independent Institute of Contemporary Arts “Snarte Space” (Nanchang, China). Snarte Space було засновано художником Wang Xu у 2016 році, як незалежний Інститут сучасного мистецтва в Нанчанг, Китай. Snarte Space швидко завойовує видимість і репутацію, стаючи новою мистецькою сценою міста.
Партнери проєкту:
Київська організація Національної спілки художників України.
Молодіжне об’єднання Київської організації Національної спілки художників України.
Київська галерея «Митець»
Художня галерея Garaža KAMBA
Креативне агентство “KAMSOMOL”
Міжнародна резиденція митців “DE LICEIRAS 18”
Independent Institute of Contemporary Arts “Snarte Space”
Журнал Образотворче мистецтво / Fine art
Інформаційний портал про сучасне мистецтво України МіТЄЦ
Онлайн-видання про сучасне мистецтво і культуру ArtsLooker
Інформаційний портал Новини України Tut-Ua.com
Інформаційний портал Art News
Українське інформаційне агентство The News&Culture
Всеукраїнський онлайн журнал - VTrendi.com.ua
Афіша Києва - MoeMisto.ua
Інформаційно-аналітичний портал In-Art
Дайджест сучасного мистецтва ArtBureau
Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві UAFRA
Агентство TUASHO
Агрофірма "Унава"
Dasha Bilenko artblog
We Buy & Sell Art Worldwide арт консалтингова компанія
Українська страхова група