Перформанс «Звільнення» художниці Тані Фішманн

Ідея в тому, щоб вилучити конкретні спогади та їх вплив із актуального світогляду людини, відокремити та втілити у сторонньому архетипі. Архетип розкриватиме один зі старших арканів таро — 22-х карт, кожна з яких наділена багатогранним символізмом. Ці карти тлумачать по-різному: як подорож душі в часі, де кожна карта — етап; як різні види людської діяльності або різні зовнішні сили, що можуть впливати на наше життя. Усі 22 старші аркани з колоди мають бути розподілені між людьми.
Коли всі відвідувачі отримають свої карти, кожен зможе коротко розповісти про свій спогад. Так глядач отримає можливість прожити сеанс відокремлення давньої дитячої травми. Спогад сублімується у вигляді містичного образу аркану, який згодом може розкритися духовною порадою аби полегшити внутрішній стан людини.
Потім я зроблю плівковий портрет кожного учасника з отриманою картою. Аналогова фотографія — для мене також один із магічних інструментів вичленення внутрішнього. Болісні досвіди з часом набувають певних чуттєвих рис, стають абстрактним втіленням наших травм.
Водночас фотогафія буде важливим маркером, того, що етап пройдено, безпечним спогадом, який неможливо викривити, але можна потримати в руках."
Вхід за попереднью реєстрацією: https://forms.gle/bQ98pS8iaYhQASYG8.
Після реєстрації художниця особисто зв’яжеться з кожним і призначить індивідуальний час. На одну людину виділено 15 хв.