XV Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "Просто на Покрову"

Усе починалося у 2000 році, коли на свято Покрови до Коростеня зійшлися письменники і шанувальники літератури з усієї України. Перший фестиваль відбувся просто неба. Слухачі сиділи на траві у коростенському міському парку, а учасники літературного марафону виходили на поміст і презентували свої твори. Ініціаторами фестивалю є журналісти і письменники Валерій Нечипоренко і Віктор Васильчук[2].

У жовтні 2011 року відбувся 5-й Фестиваль «Просто на Покрову».

Склад претендентів не обмежується віком чи рівнем освіти. Є дві вимоги: вживання літературної мови, без ненормативної лексики, і їх новизна — твір повинен бути написаний не раніше, ніж два роки тому. Один автор може представити на конкурс один твір або уривок з твору обсягом 7 сторінок формату А-4, 14 — для прозових творів і 4 таких же сторінок — для поетичних.

Переможці фестивалю визначаються в «Поетичному марафоні» та «Уроці прози»: "Поезія ", "Проза ", «Твори для дітей», "Гумор.

У жовтні 2017 абсолютним чемпіоном поетичного марафону Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» став поет Олександр Кучеренко.