Персональна виставка Михайла Деяка «ДОКУМЕНТ»

Михайло Деяк – молодий сучасний український художник. Працює на межі неоекспресіонізму та мінімалізму. Досконало володіє усіма техніками живопису. Експериментує з різними матеріалами при створенні арт-об’єктів і скульптур.
Входить в ТОП-20 молодих сучасних художників країн Східної Європи.
Посідає 7 місце серед найперспективніших художників України та найдорожчий художник України за версією Forbes. Учасник арт-виставок у Базелі та Майамі. Роботи Михайла Деяка успішно продаються на аукціонах за кордоном. Твори художника знаходяться в фондах Національного художнього музею України, приватних колекціях України, Канади, США, Великобританії, Франції, Швейцарії, Угорщини, Китаю.
«Ідея виставки «ДОКУМЕНТ» полягає в тому, щоб звернути нашу увагу на те, що все чого ми торкаємось закарбовується, «задокументовується», тим чи іншим способом і може в подальшому мати велику цінність для нас або наших нащадків. Так, в рамках виставки ми демонструємо глядачеві таємний творчий світ: що відбувається, коли митець працює над своїм проєктом.
Цей процес, в деякому сенсі, буває цікавішим і ще більш захоплюючим, ніж результат, який ми бачимо в готовій роботі. Адже, ми не здогадуємось, скільки цікавих нотаток, документів створює та вивчає митець; скільки цікавих замальовок і ескізів, явищ та непередбачуваних ідей надихнули автора в процесі створення, і як вони вплинули на його думку та кінцевий вигляд робіт, які ми бачимо » - розповідає Олег Дзюбяк , ініціатор виставки.
Виставка, що знайомить широкий загал із сучасним мистецтвом вже є сталою традицією для Олега Дзюбяка. За останні 5 років за його ініціативи в арт-просторі Mandarin Maison було проведено близько 30 виставок та перформансів сучасних українських та закордонних митців. Олександр Верещак, Роман Мінін, Микола Маценко, Олександр Ройтбурд, Віктор Сидоренко, Олег Тістол, Василь Цаголов, Сергій Якименко, Оксана Мась, Борис Данилов, Вікторія Сорочінскі. Він постійний учасник найпрестижніших арт-форумів: Art Basel, Biennale di Venezia, Art Paris.
А наприкінці 2021 року, Олег Дзюбяк ініціював зовсім новий і по формату, і по змісту арт-проект «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ», яскравий приклад якого можна побачити у публічному просторі Києва, на Театральній площі перед Національною оперою України.
Виставка «ДОКУМЕНТ» чекає на відвідувачів з 19 січня в арт-просторі MANDARIN MAISON (ТЦ Mandarin Plaza, поверх 5, вул. Басейна, 6), та буде відкрита до 15 лютого, у вільному доступі щодня, з 11:00 до 21:00.